Ik heb een vraag:

Cao loon

Goedemorgen, ik heb morgen een arbeidsvoorwaarden gesprek. Ik kan een baan krijgen in een ggz instelling in Amsterdam. Ik weet al dat ik in loonschaal 40 kom, en ik ga 32 uur werken. Moeten ze zich aan het bedrag in cao houden en aan het aantal functiejaren. En is het bedrag in cao voor 36 uur? Ik verdien nu bruto dan bijna 300 euro minder  dan in de cao van ggz staat. En wil ook niet te hoog inzetten. Alvast bedankt! Groetjes, Daisy

Reacties (3)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Hallo Daisy,
  Als de functie in schaal 40 is ingedeeld, moeten ze die op jou toepassen. De bedragen in de schal zijn inderdaad gebaseerd op een full time dienstverband (36 uur). In welke periodiek je terechtkomt is afhankelijk van het aantal jaren ervaring die meegeteld worden en van onderhandeling. Niet al de jaren dat je werkt tellen automatisch mee, het moet wel gaan om relevante ervaring voor de functie. Daarnaast is het ook dus ook een kwestie van onderhandeling. Doe jezelf daarbij niet tekort! Want het is altijd lastiger om er later nog extra stappen bij te krijgen. Het is niet erg om eerst eens hoog in te zetten, je zult zien dat zij dan ook hun best gaan doen om het verschil te overbruggen met het salaris dat zij in gedachten hebben voor jou.
  Succes morgen!
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Bedankt! Ik heb echt bijna 6 relevante werkervaring in dezelfde functie. Scheelde een maand ofzo. Dus dan mag ik er vanuit gaan dat ik sowieso in schaal 6 wordt gezet?ik dacht dat je elke functiejaar weer een stap hoger ging. En wat is het verschil tussen schaal 40a en 40b? Nogmaals bedankt.

  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Daisy990:

   Hallo Daisy,
   Bij 6 jaar relevante werkervaring in dezelfde functie is het redelijk dat dit in de inschaling wordt meegenomen. Het klopt dat je elk jaar een stap omhoog gaat. Het verschil in a en b is dat er volgens de cao voor bevordering naar b een positieve beoordeling nodig kan zijn. Maar verder maak je dus ieder jaar gewoon een stap.
Terug