Ik heb een vraag:

Minuren na ziekte

Ik ben ziek geweest gedurende 6 weken. Na deze 6 weken had ik ineens minuren op mijn rooster staan.Hierover contact opgenomen met mijn planner, maar hij geeft aan dat alles in het systeem juist op ziek staat. Na wat onderzoek ben ik erachter gekomen dat dit komt door het systeem waarmee mijn werk de uren inplant. Ik wordt minder uren dan mijn contract ingepland en moet vervolgens uren "bijpikken". Omdat ik ziek werd en wist dat ik mijn uren niet zou werken heb ik niet gepikt en snijd ik nu mezelf in mijn vingers. Mijn vraag is kan het dat ik tijdens ziekte minuren opbouw door een systeem waarbij ik zelf extra diensten moet aannemen? (werk in de gehandicaptezorg) 

Reacties (4)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Wisselstroompje,

  Tijdens ziekte kunnen er geen minuren worden opgebouwd. Wanneer er sprake is van een volledige ziekmelding, dan zullen de contracturen op ziek gezet moeten worden.

  Voor een nadere beoordeling wil ik je adviseren om contact op te nemen met de vakbond waar je bent aangesloten.

  Groeten
  CNV INFO
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Er was sprake van een volledige ziekmelding. Bedankt voor de informatie
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Vandaag eindelijk opnieuw contact gekregen met mijn teamleider en de situatie opnieuw besproken.

   Hij geeft aan dat ik de minuren pas na 4 weken opbouw, omdat er dan geen ziek (contract), maar ziek (werk) in het rooster komt te staan. Bij ziek (contract) pakt het systeem de uren op contract. Bij ziek (werk) pakt het systeem enkel de geplande diensten. Dit waren er dus minder dan mijn uren op contract aangezien ik geen uren bijgenomen had, daar ik wist dat ik ziek ging worden.

   Mijn nieuwe vraag is; is dit dan wel geoorloofd?
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Wisselstroompje:

   Beste Wisselstroompje,

   Het uitgangspunt is dat er tijdens volledige ziekte geen min uren worden opgebouwd. Al uw contracturen zullen dan op ziek gezet moeten worden. Het systeem van een werkgever maakt dit niet anders. Voor een nadere beoordeling is mijn advies om contact op te nemen met uw eigen vakbond of met uw juridische bijstand. Zij kunnen de concrete situatie voor u beoordelen en wellicht voor u in gesprek treden met de werkgever.

   Met vriendelijke groet,

   Sociaal juridisch medewerker
   CNV Info
Terug