Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Bekijk hier de voorstellenbrief voor de cao Groothandels in Banden en Wielen 2021

De cao-onderhandelingen voor de Banden en Wielenbranche gaan deze maand van start. CNV heeft haar leden gevraagd om ideeën en daaruit zijn de voorstellen voor de nieuwe cao uit voortgekomen. De voorstellen zijn in een voorstellenbrief aan de Vaco gestuurd. Je vindt de voorstellenbrief in de bijlage.

Loon

Het belangrijkste onderwerp waar echt nog wel wat aan gesleuteld mag worden in de cao. Met de huidige financiële situatie is er door de gevolgen van de coronacrisis niet echt veel ruimte voor loonsverhoging. Vooral nu de piek in verkoop van banden en wielen tijdens de wisselweken nu onzeker is. Het is dus de vraag of er genoeg winterbanden worden verkocht als mensen niet op wintersportvakantie gaan. In onze voorstellenbrief spreken we dan ook over een realistische koopkrachtverbetering voor de medewerkers.

Andere belangrijke onderwerpen

Voorbeelden van andere belangrijke onderwerpen in de voorstellenbrief zijn mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en standaard reiskostenvergoeding. Ook de mogelijkheid eerder te stoppen met werken op basis wat in het Pensioenakkoord staat, hebben we meegenomen in de voorstellen.

Download de bijlage en laat ons weten wat je ervan vindt. Reageer in een bericht onder deze blog!

Voorstellenbrief_cao_Banden_en_Wielen_2020_ev.docx