Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Cao-onderhandelingsakkoord voor Hibin 2020

Op 6 oktober bereikten CNV Vakmensen en de werkgevers in de Groothandel in bouwmaterialen (Hibin) een onderhandelingsakkoord over de nieuwe cao. De nieuwe, financiële regelingen in de nieuw cao  zijn: een loonverhoging van 2% en een eenmalige uitkering van €350 euro.

Tot wanneer is de cao geldig?

Het akkoord is voor een 1-jarige cao (1 januari 2020 tot 1 januari 2021). Het regelt maar een paar punten, maar het zorgt ervoor dat we op in januari 2021 goed verder kunnen onderhandelen. In januari onderhandelen we verder over de andere voorstellen die CNV Vakmensen eerder deed.

Benefitbudget

In dit akkoord staat ook een gedachte over een ‘benefitbudget’ voor de werknemer. Hiermee kun je zelf bepalen over je arbeidsvoorwaardenpakket. Maar dat is best ingewikkeld en we willen hier komend jaar echt goed overleggen. In 2022 gaat het pas in.

CNV-leden mogen stemmen

De tekst van het onderhandelingsakkoord vind je hieronder. Leden van CNV Vakmensen mogen stemmen of ze dit cao-akkoord wel of niet accepteren. De uitslag bepaalt of dit cao-akkoord de definitieve cao wordt! Wil je meestemmen? Word dan lid van CNV.