Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Wat moet er in de nieuwe cao Technische Groothandel afgesproken worden?

In de maand april starten de cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de medewerkers in de Technische Groothandel. Welke onderwerpen zijn voor jou belangrijk en moeten in die onderhandelingen aan de orde komen?

Nieuwe cao Technische Groothandel

De looptijd van de huidige cao is al verstreken maar door verschillende omstandigheden lukte het niet om eerder met de cao-onderhandelingen te starten. De al bestaande arbeidsvoorwaarden zijn gewoon van kracht maar we moeten wel zo snel mogelijk aan de slag om met de werkgevers wijzigingen te bespreken. Wat mis je in deze cao, wat zou gewijzigd moeten worden of kan er misschien iets weg?

Werkgroepen

We zitten in de tussentijd natuurlijk niet stil. In het vorige cao-akkoord hadden we afgesproken dat er een onderzoek zou worden verricht naar de toekomst van de sector. Daaruit kwamen belangrijke aandachtspunten. Mede op basis daarvan wordt er in een brede samenstelling van werkgevers, (afgevaardigden van) vakbonden en werknemers in verschillende werkgroepen gesproken over 3 belangrijke onderwerpen, te weten:

  • Duurzame inzetbaarheid van de medewerker
  • Dagspiegel
  • Functiegroepen.

Wat de werkgroepen opleveren zal worden meegenomen in de cao-onderhandelingen.

Wat wil jij?

CNV Vakmensen heeft in haar arbeidsvoorwaardennota al voorstellen opgenomen voor een eerlijke en rechtvaardige positie van werkenden en mensen die op zoek zijn naar een (vaste) baan. Dat gaat bijvoorbeeld over loon, werkzekerheid, duurzame inzetbaarheid e.d., allemaal onderwerpen welke jou aangaan.

Maar we willen graag van jou zelf horen wat we de werkgevers kunnen voorstellen.

Stuur mij een bericht of reageer hieronder. Je kan jouw reactie tot 25 maart a.s. inzenden. In verband met zijn vakantie kan een antwoord iets langer duren.

Het gaat om jouw arbeidsvoorwaarden. Doe mee!