Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Let the games begin! Of gewoon lekker op zijn Hollands Klaar voor de start?... Af!

Op 6 april om 16.00 uur starten de onderhandelingen over jullie nieuwe cao. Voor velen van jullie niet het eerste rondje. Voor mij is het wel de eerste keer. Niet de eerste keer dat ik onderhandel over een cao, maar wel over die van jullie. 

Niet alleen ik ben nieuw maar ook de manier waarop we het gaan doen is nieuw! Via jeachterban wil ik met jou in discussie gaan over wat je  geregeld wil zien in jouw cao. Ik neem je van heel dichtbij mee in de onderhandelingen, zodat je een beetje kunt meekijken wat er aan de tafel gebeurt en nog belangrijker, dat je mee kunt praten over wat er gebeurt.

Hoe? We beginnen de eerste week met ideeën te verzamelen, die wij meenemen in de voorstellen om neer te kunnen leggen bij de werkgevers. Dan doe ik tijdens en na elke onderhandeling verslag van wat er gebeurd en hoe er wordt gereageerd. Tussendoor vraag ik jouw advies. Wie weet er immers beter wat er op de vloer gebeurt dan jij? Tot slot komt er een resultaat en ook daarvan hoor ik heel graag wat jij ervan vindt.

Helaas zijn er ook dingen nog steeds hetzelfde:
• De sector krimpt, soms sneller dan we aankunnen
• We moeten langer doorwerken en jouw werk is zwaar. Hoe zorg ik er in de cao voor dat je gezond met pensioen kan?
• De werkgever heeft net als voorgaande jaren weinig zin om de portemonnee te trekken en als hij dat doe, met kleingeld
• Dan het verschijnsel dat contractwisselingen worden gewonnen door Horeca ondernemers, die zeggen niets te maken te hebben met onze cao en dus ook geen mensen mee overneemt. Wat betekent dat voor je inkomen?

Ik verwacht dat het geen makkelijke onderhandelingen gaan worden, maar wel hele leuke, want jij kijkt mee over mijn schouders.
Laten we er samen wat van maken en komen tot een nieuwe cao waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Ik zeg: “klaar voor de start!”