Stel je vraag over werk en inkomen

3 redenen om voor de nieuwe cao Horeca te gaan!

In een cao worden alle afspraken over jouw arbeidsvoorwaarden en die van jouw collega's vastgelegd. Denk hierbij aan je salaris, vakantiedagen, wat als je ziek wordt? In de horeca is al een tijdje geen cao meer, maar zoals je misschien al weet, zijn we vorige week begonnen met onderhandelen. Dit doen we voor jou en jouw collega's. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt het voor jou uit of er een cao is? In deze blog lees je 3 redenen om vol voor die cao te gaan!

1. De cao geldt voor iedereen

Onderhandel jij wel eens met je werkgever? Bijvoorbeeld over je salaris? Als je dat doet, super goed! Maar we snappen het ook als je dat lastig vindt. Bovendien zijn er meer thema's om over te onderhandelen dan alleen salaris, denk bijvoorbeeld aan vakantiedagen, pauze en reiskostenvergoeding. Bij een cao is het zo dat vakbonden voor jou en je collega's onderhandelen met je werkgever. In principe hoef jij dan niet meer met je baas om de tafel om je arbeidsomstandigheden te verbeteren, maar het mag natuurlijk nog steeds. Ook in sectoren met cao's onderhandelen werknemers over loonsverhogingen als ze vinden dat ze daar recht op hebben.

In dit geval onderhandelt CNV Vakmensen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN). KHN vertegenwoordigt dus de werkgevers, de vakbonden de werknemers. Als de verschillende partijen met elkaar akkoord gaan, verklaart de overheid een cao algemeen verbindend. Dit betekent dat de cao voor iedereen geldt. Voor alle werknemers, ook voor hen die niet lid zijn van een vakbond. Alle werkgevers moeten zich aan de regels houden, lid van de KHN of niet. Voor iedereen in de horeca gelden dan dezelfde regels. Staat er in de cao dat je minimaal 6 euro per uur moet verdienen? Dan mag jouw baas je geen 5,50 bieden. (Wel 6,50 overigens, in de cao staat alleen het minimum)

2. Jij hebt invloed op de regels

De vakbonden zitten namens jou aan tafel. Een vakbond vertegenwoordigt namelijk letterlijk haar leden. Zij hebben het voor het zeggen. Ook als je geen lid bent kun je hier op Je Achterban jouw ideeën delen. Onderhandelaar Jacqueline Twerda leest deze en neemt ze mee naar de onderhandeltafel. Jij kunt zo aangeven wat je wilt dat er in de cao komt. Wil je langer pauze, meer vakantiedagen, een toeslag als je met de feestdagen werkt of iets heel ander? Laat het de vakbond weten. Dit kan dan meegenomen worden naar de onderhandeltafel.

Is er geen cao? Dan bepaalt de KHN zelf de regels en daar heb jij geen invloed op.

3. Je salaris gaat erop vooruit

Natuurlijk doe jij je werk met veel plezier en is het geld bijzaak (ahum), maar het zou niet vervelend zijn om iets meer dan het minimumloon te verdienen toch? Laten we eerlijk zijn, werken in de horeca is niet altijd even makkelijk. Daar mag wel wat waardering tegenover staan!

Zonder cao heb je recht op het wettelijk minimumloon. Jouw werkgever hoeft je dus niet meer dan dat te bieden. Zijn er in de cao afspraken gemaakt over loon? Dan geldt die afspraak voor iedereen. Deze afspraak kan nooit lager uitkomen dan het minimumloon en is in de praktijk bijna altijd hoger.

Zodra de cao weer hierzien wordt, vaak na één of twee jaar, wordt er ook weer onderhandeld over je loon. Laat jij met je collega's weten dat het loon weer wat omhoog moet? Dan wordt dat het uitgangspunt van de vakbond. We gaan in ieder geval altijd voor koopkracht behoud. Dat betekent dat wanneer je kosten hoger worden, je loon mee stijgt zodat je er niet op achteruit gaat.

Zo krijg je daadwerkelijk waar je recht op hebt

Leuk en aardig al die regels, maar wat als je werkgever zich er niet aan houdt? Ten eerste moet je zelf goed weten waar je recht op hebt. Houdt jouw werkgever zich niet aan de regels uit de cao, dan kun je actie ondernemen.Wat kun je doen?

  • Het gesprek aangaan en je baas wijzen op de cao
  • Op Je Achterban je situatie uitleggen, misschien zijn er wel meer met dit probleem. Je krijgt hier direct advies over wat je het beste kan doen om de situatie te verbeteren.
  • Gebruik maken van Meldpunt Horeca. Hier laat je weten wat er op jouw werk gebeurt. Experts van CNV Vakmensen helpen je dan verder. 

Stay tuned!

Er is al jaren geen cao voor de horeca. Maar goed nieuws: vorige week zijn de onderhandelingen van start gegaan. Alles rond deze onderhandelingen en het tot stand komen van deze cao Horeca, vind je hier op Je Achterban.

Ga naar de tijdlijn en blijf op de hoogte!

Wat moet er volgens jou in de cao Horeca staan?