Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

3 redenen om voor die nieuwe cao Horeca te gaan!

In deze blog heb je al kunnen lezen wat een cao (collectieve arbeidsovereenkomst) is. Ik zal je geheugen nog even vlug opfrissen: in een cao worden alle afspraken met betrekking tot arbeidsvoorwaarden vastgelegd. Denk hierbij aan je salaris, vakantiedagen, wat als je ziek wordt?

In de horeca is al een tijdje geen cao meer, maar zoals je misschien al weet, zijn we vorige week begonnen met onderhandelen. Dit doen we voor jou en jouw collega's. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt het voor jou uit of er een cao is? In deze blog lees je 3 redenen om vol voor die cao te gaan!

1. De cao geldt voor iedereen

Bij een cao is het zo dat vakbonden voor jou onderhandelen met je werkgever. In dit geval onderhandelen we met Koninklijke Horeca Nederland (KHN). KHN vertegenwoordigt dus de werkgevers, de vakbonden de werknemers.

Als de verschillende partijen met elkaar akkoord gaan, verklaart de overheid een cao algemeen verbindend. Dit betekent dat de cao voor iedereen geldt. Voor alle werknemers, ook voor hen die niet lid zijn van een vakbond. Alle werkgevers moeten zich aan de regels houden, lid van de KHN of niet. Voor iedereen in de horeca gelden dan dezelfde regels. Staat er in de cao dat je minimaal 6 euro per uur moet verdienen? Dan mag jouw baas je geen 5,50 bieden. (Wel 6,50 overigens, in de cao staat alleen het minimum)

2. Jij hebt invloed op de regels

De vakbonden zitten namens jou aan tafel. Jij kunt aan hen aangeven wat je wilt dat er in de cao komt. Bijvoorbeeld door hier op Je Achterban te laten horen wat je ergens van vindt. Bijvoorbeeld dat je langer pauze wilt, meer vakantiedagen wilt, een toeslag wilt krijgen als je met Kerst werkt of iets heel anders. Dit kan dan meegenomen worden naar de onderhandeltafel. Is er geen cao? Dan bepaalt de KHN zelf de regels en daar heb jij geen invloed op.

3. Je salaris gaat erop vooruit

Natuurlijk doe jij je werk met veel plezier en kan het geld je gestolen worden (ahum), maar het zou niet vervelend zijn om iets meer dan het minimumloon te verdienen toch? Laten we eerlijk zijn, werken in de horeca is niet altijd even makkelijk. Daar mag wel wat waardering tegenover staan!

Zonder cao heb je recht op het wettelijk minimumloon. Hoeveel dat op dit moment is, check je hier. Jouw werkgever hoeft je dus niet meer dan dat te bieden. Zijn er in de cao afspraken gemaakt over loon? Dan geldt die afspraak voor iedereen. Deze afspraak kan nooit lager uitkomen dan het minimumloon en is in de praktijk bijna altijd hoger.

Zodra de cao weer hierzien wordt, vaak na één of twee jaar, wordt er ook weer onderhandeld over je loon. Laat jij met je collega's weten dat het loon weer wat omhoog moet? Dan wordt dat het uitgangspunt van de vakbond.

Zo krijg je daadwerkelijk waar je recht op hebt

Leuk en aardig al die regels, maar wat als je werkgever zich er niet aan houdt? Ten eerste moet je zelf goed weten waar je recht op hebt. Houdt jouw werkgever zich niet aan de regels uit de cao, dan kun je actie ondernemen. Je kunt natuurlijk zelf het gesprek aangaan en je baas wijzen op de cao.

Ook kan je op Je Achterban je situatie uitleggen, misschien zijn er wel meer met dit probleem. Je krijgt hier direct advies over wat je het beste kan doen om de situatie te verbeteren. 

Last but not least kun je gebruik maken van Meldpunt Horeca. Hier laat je weten wat er op jouw werk gebeurt. Experts van CNV Vakmensen helpen je dan verder. Klik hier om naar het meldpunt te gaan.

Stay tuned!

Er is al jaren geen cao voor de horeca. Maar goed nieuws: vorige week zijn de onderhandelingen van start gegaan. Alles rond deze onderhandelingen en het tot stand komen van deze cao Horeca, vind je hier op Je Achterban. Ga naar de tijdlijn en blijf op de hoogte!

Wat moet er volgens jou in de cao Horeca staan?