Stel je vraag over werk en inkomen

Iedereen in de horeca verdient een #Kroontje!

Miljoenen mensen genoten de afgelopen lange, hete zomer van de gastvrijheid in de horeca. Iedereen die zo hard gewerkt heeft, is wat ons betreft een horecakoning, -koningin of -team. Aan wie geef jij een kroontje? Laat zien dat je je medewerkers en collega's waardeert door ze te bekronen. Maak een foto van ze en het filter bekroont ze automatisch.

Hoe werkt het?

  • Ga naar de actiepagina van KHN.
  • Klik op de 'probeer het' button en het filter opent automatisch in je facebook-camera.
  • Maak je foto (van één of meerdere mensen of van jezelf)

Waarom?

Complimentjes zijn altijd welkom en tot horecakoning(in) benoemd worden is best leuk. Daar doen wij natuurlijk graag aan mee. Wij doen mee met deze actie van KHN, waarbij werknemers na de drukke zomer tot ’horecakoning’ of 'horecakoningin' kunnen worden benoemd, omdat werknemers dit meer dan verdienen.

Werken in de horeca is leuk, maar ook zwaar. En niet overal is het erg goed geregeld voor jullie als werknemer. Ook ontbrak het jaren aan een cao. Nu hebben we eindelijk wel een cao, klopt. Maar deze cao is slechts een begin. We moeten nu gaan werken aan de toekomst. Daar hebben wij jou en al je collega's keihard bij nodig.

Een volgende cao moet regelen dat overmatige werkinzet in de toekomst werknemers meer oplevert dan een goedbedoeld schouderklopje. We vinden het een sympathiek idee. We waarderen dit schouderklopje, maar er blijft werk aan de winkel om juillie arbeidsvoorwaarden verder te verbeteren!

Eerste horecakoning: Sven van Esch (21)

Chef-kok Sven van Esch (21) werd begin deze week in Woerden als eerste door zijn werkgever tot ’horecakoning’ gekroond. Hij was net leerling af, toen de chef van het lokale eetcafé Walzicht onverwacht opstapte. Daarop kreeg de jonge inwoner van Papekop de leiding over de keuken. Hij kon meteen vol aan de bak tijdens een zomer waarin het terras vaker dan ooit vol zat met eters. Volgens zijn bazen Erik de Kock en Marlous Keyman doorstond hij de lakmoesproef met verve: "Hij is een toppertje."

De jonge kok heeft vooralsnog genoeg aan de symbolische waardering. "Een gemeend compliment is ook fijn. Niet alles is meteen een geldkwestie."

Doe jij mee met de actie?