Ik heb een vraag:

Goedendag ik heb een vraag kan je ook een goede spijkerbroek gebruiken als koksbroek mag dit ?! Spijker broek wordt niet privé gedragen alleen voor werk !

Goedendag ik heb een vraag kan je ook een goede spijkerbroek gebruiken als koksbroek mag dit ?! Spijker broek wordt niet privé gedragen alleen voor werk !

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Brahmabull,

  Ik begrijp dat je een vraag hebt betreffende de te dragen kleding op het werk.

  Een werkgever mag je verplichten bepaalde kleding te dragen in het kader van de uitoefening van de functie. Dit valt immers onder de instructiebevoegdheid. Dit kan te maken hebben met representativiteit of veiligheid. Laatstgenoemde is dan ook een verplichting op grond van de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit.

  De werkgever reikwijdte van het opleggen van voorschriften met betrekking tot de uiterlijke verzorging en de kleding van de werknemer is niet onbeperkt. Deze dient te worden beoordeeld aan de hand van alle omstandigheden van het geval zoals (onder meer) de aard van het bedrijf, functie van de werknemer, de noodzaak, de plaats van vestiging, de klantenkring en de maatschappelijke opvattingen.

  In jouw geval kan de werkgever op basis van het bovenstaande verplichten om een ‘speciale’ broek te dragen en géén spijkerbroek. Wellicht dat een intern protocol dit ook voorschrijft. Indien de werkgever akkoord geeft voor de spijkerbroek, dan is dit toegestaan. Zodra hij dit afwijst, dan dien je daar gehoor aan te geven.

  Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.


  Met vriendelijke groet,


  Robin Hofland
  CNV Info
Terug