Ik heb een vraag:

hoeveel is het minimum salaris voor een Salaris FO.4.2

Op mijn contract straat FO.4.2 , maar ik doe behalve Frontoffice ook het ontbijt et cetera en als ik een presentatie gesprek heb gehad in december en in april komen we er achter dat ik alles perfect heb gedaan en bereikt, dan krijg ik alleen een schouderklopje...mijn collega heeft de helft nof niet bereikt en geen consequenties

Reacties (3)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste meneer/mevrouw,

  U geeft aan dat u wilt weten wat het minimumloon is voor uw werkzaamheden.
  Helaas is het niet mogelijk hier antwoord op te geven aangezien het niet duidelijk is onder welke cao u valt of welk bedrijfsreglement van toepassing is.
  Hierdoor is niet te achterhalen wat in uw branche het minimum zou moeten zijn.
  Ik kan enkel aangeven dat het wettelijk minimumloon vanaf 22 jaar 1615,80 euro bruto is.

  Met vriendelijke groet,
  CNV
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Voor de volledigheid, ik werk voor een PAYROLBEDRIJF, met een eigen CAO, echter ik ben uitgeleend aan een horeca-instantie en krijg mijn salaris daar volgend de CAO van de KHN ( Koninklijke Horeca Nederland) Mijn functie is daar volgens mijn loonstrookje en volgens mijn arbeidscontract: FO.4.2 ( Frontoffice 4.2 ) en ik heb ook de visie en uitvoerende taak over het ontbijt. De laatste 2 jaar krijg je 1% loonsverhoging als je een vakkracht bent en je minimale uren hebt gemaakt en verleden jaar augustus en nu in januari zou ik 2,1 % indexeringsverhoging moeten krijgen, echter ik krijg beide niet, omdat ik teveel verdien, ik zit bovenaan in mijn verdienmodule, maar waar ik dat kan vinden, wordt mij niet verteld, ik moet het maar gewoon geloven. Ik zie hier en daar wel eens van die tabellen, maar daar kom ik niet uit. Dus wat is nu de maximale salariëring van iemand die volgens de CAO KHN zit in groep FO.4.2 en daarom geen verhogingen krijgt ( die zijn toch wettelijk? ) Verder wordt er 1 x per jaar een evaluatie gesprek gehouden, doelen gesteld - en als ik die dan gehaald heb, gefeliciteerd, volgend jaar nog meer, maar er staat dan niets tegenover...mijn collega haalde haar doelstellingen niet...en ook volgend jaar beter. Ik heb puur het idee dat deze peptalk word gehouden ( verplicht) want als ze die vergeten, moeten ze vanaf volgende januari 2% meer betalen en die payrollers hebben alles in de computer zitten, op alle dagen gaan de belletjes af, met de waarschuwing.pas op, personeel niet verlengen, kost te duur, te lastig et cetera..
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Hoi,

   De vraag die je stelt is een uitzoek vraag. Ik heb hier aanvullende stukken voor nodig zoals je loonstrook en arbeidsovereenkomst. Verder is voor het uitzoeken ook een lidmaatschap vereist. Mocht je interesse hebben in een lidmaatschap, dan wil ik je vragen om te bellen naar 030 751 1001. Mijn collega's kunnen dan de voordelen van een lidmaatschap vertellen.

   Met vriendelijke groet,
   CNV
Terug