Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Als ik op beide kerstdagen heb gewerkt, moet dit dan worden gecompenseerd? Mijn normale vrije dag was Woensdag (2e kerstdag). Zo ja, hoe moet dit worden gecompenseerd? Tevens wil ik graag weten of het wettelijk is toegestaan om IEDERE zaterdag en zondag te

Als ik op beide kerstdagen heb gewerkt, moet dit dan worden gecompenseerd? Mijn normale vrije dag was Woensdag (2e kerstdag). Zo ja, hoe moet dit worden gecompenseerd? Tevens wil ik graag weten of het wettelijk is toegestaan om IEDERE zaterdag en zondag te moeten werken.

Reacties (5)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Hoi Ron,

  Als je op een feestdag hebt gewerkt, dan heb je inderdaad recht op feestdagencompensatie. Als je deze in tijd voor tijd krijgt dan krijgt je voor ieder uur die je hebt gewerkt een uur aan 1 uur doorbetaalde vrije tijd extra.
  Als je het in geld krijgt dan krijg je een toeslag van 50% op het uurloon van de uren die je hebt gewerkt op een feestdag.
  Tijd voor tijd krijgt u niet binnen 6 maanden na een feestdag. Je krijgt de compensatie in vrije tijd na 6 maanden na de feestdag. Je kan de werkgever dus laten weten of je een financiële vergoeding wil of vergoeding in tijd voor tijd.
Terug