Stel je vraag over werk en inkomen

Bruto uurloon

Als je werkt in functie als schoonmaak, je bent 21 jaar, nul urencontract en werkgever is een horeca annex verhuur boten wat is dan het juiste bruto loon? Is dit 9,44 of 9,94 bruto per uur? Wie kan mij helpen? Ik begeleid een cliënt via Humanitas. Birgitta van Kleef

Reacties (3)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Brigitta,

  Ik heb nog niet begrepen onder welke cao jouw cliënt valt. Is dit horeca of schoonmaak? Dit staat hoogstwaarschijnlijk in het contract van jouw cliënt. Ook wil ik graag weten onder welke functieschaal jouw cliënt valt. Dit staat ook vaak in het contract vermeld. Wanneer ik deze informatie heb, kan ik gericht in de cao kijken.

  Met vriendelijke groet,

  Ashley
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Hoi Ashley,

  Dit staat in het contract: arbeidscontract voor bepaalde tijd in functie van schoonmaak. Het salaris is gelijk aan het minimum bruto uurloon bijhorende bij de leeftijd van werknemer. Uurloon wordt verhoogd met een opslag van 10,64 % per uur voor feest en vakantiedagen en 8 % vakantietoeslag. In contract staat niet onder welke CAO de cliënt valt. In contract staat wel dat ze een 40-urige werkweek hanteren.
  Op salarisstrook staat bruto uurloon 9,44. Minimumloon 1121,61. (21 jarige). Bij inkomen staat 1065,96 en daaronder vakantiegeld en vakantiedagen 198,69. Samen bruto 1264,65. Kun je hier wat mee?
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Beste Brigitta,

   Om te kunnen achterhalen welke functie en schaal van toepassing zijn is het van belang om te weten welke cao van toepassing is. Het is eventueel mogelijk om dit te achterhalen door de naam van het bedrijf te noemen. Wanneer je cliënt wil dat er wordt gekeken naar het bruto uurloon dan zullen er documenten moeten worden ingezien. In dat geval is het verstandig om met het CNV telefonisch contact op te nemen zodat het mogelijk is om de zaak te behandelen zolang er sprake is van een lidmaatschap.

   Met vriendelijke groet,
   CNV
Terug