Stel je vraag over werk en inkomen

Net nieuwe baan en nu baan kwijt door Coronacrisis

Een tijdje geleden heb ik mijn vorige baan opgezegd omdat ik zou beginnen met een nieuwe baan, hier zou ik op 1 april beginnen, maar door de Corona maatregelen zijn wij noodgedwongen gesloten. Omdat ten tijde van het opzeggen van mijn andere baan, het nog best even duurde voordat ik met mijn nieuwe baan zou beginnen, heb ik een baantje aangenomen om deze periode te overbruggen. Nu ben ik ook bij dit baantje mijn uren kwijt door de crisis, omdat mijn baas voor mij geen loonoverbrugging krijgt. Nu vroeg ik mij af of ik in aanmerking kom voor een WW-uitkering? Aangezien ik nog geen 3 maanden bij mijn huidige werkgever werk, in de afgelopen 36 weken wel 26 weken gewerkt heb en omdat ik eigenlijk 1 april met mijn nieuwe (fulltime) baan zou starten

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Lauravanbinder,

  Om in aanmerking te komen voor een WW uitkering is het van belang dat je in de afgelopen 36 weken 26 weken hebt gewerkt, ongeacht bij hoeveel verschillende werkgevers, en dat je buiten jouw schuld werkloos bent geworden.
  Mijn advies is wel om het zo snel mogelijk aan te vragen bij het UWV omdat dit eigenlijk binnen een week na de eerste werkloosheidsdag dient te gebeuren.

  Sterkte en succes!

  Met vriendelijke groeten,

  CNV INFO
Terug