Stel je vraag over werk en inkomen

assistant manager op 17 jarige leeftijd

ik ben gepromoveert to Assistent Manager, en ik ben 17 jaar. mijn bedrijfsleider verltelde mij dat met deze promotie een loonsverhoging komt en ik dus als een 18 jarige mederwerker zal gaan verdienen. ik betwijfel of dit wel zo hoort, aangezien ik een nieuwe functie heb gekregen. ik werk gemmideld 15 uur per week en ik ga nog naar school. ik werk in een ijssalon in Lelystad.

wat zou ik moeten verdienen (per uur) als 17 jarige parttime Assitant Manager? want het lijkt mij dat ik in een andere schaal terecht zal moeten komen, en niet als een oudere medewerker moet verdienen.

Reacties (3)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Ashley42,

  Wat fijn dat je bent gepromoveerd. Ik kan je niet concreet aangeven wat je bruto uurloon dient te zijn. Ik kan je wel op weg helpen. Iedere functie heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. En, hier is dan een loon aan gekoppeld. Dit is dan vastgelegd in een cao. Ook speelt mee dat je nog geen 21 jaar bent. Je werkgever dient zich ook te houden aan het wettelijk minimum uurloon. De hoogte van het bruto uurloon is afhankelijk van de standaardwerkweek die door je werkgever wordt gehanteerd. Dit bruto uurloon voor een 17-jarige is € 3,77 bij een 40-urige werkweek. Bij een 38 c.q. 36-urige werkweek is dit dan € 3,97 c.q. € 4.19.
  Omdat je taken niet bekend zijn, kan ik je niet aangeven wat vanuit de Cao Horeca je bruto uurloon dient te zijn. Mijn advies is om bij je werkgever om een toelichting te vragen, zodat je voor jezelf komt te weten of hetgeen je hebt gehoord ook klopt.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Mijn taken zijn in principe het zelfde als de general manager, ik werk alleen naast school. Deze taken zijn onder andere de kassa tellen en afsluiten, toezicht houden op de winkel en de medewerkers, de machines schoonmaken, de winkel volledig afsluiten in de avond, en opstarten in de ochtend (ik heb dus ook de sleutel) etc. De enige taken die de ik niet doe is nieuw personeel aannemen (wel inwerken) en bestellingen plaatsen. Ik werk gemiddeld 15 uur per week en heb een nuluren contract.

   Ik heb dus veel verantwoordelijkheden, vandaar dat ik het dus ook bijzonder vond dat ik als een medewerker van 18 jaar zou gaan verdienen. Het lijkt mij niet dat ik i.pv. 3.64 nu 4.37 euro ga verdienen terwijl het minimumloon voor een Assistent Bedrijfslijder 9.52 euro is. Ik wil niet dat ik straks onderbetaald word.
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Ashley42:

   Helaas kunnen we je functie niet voor je inschalen (je functie waarderen). Wanneer je lid bent van een vakbond dan kan je dit ter beoordeling voorleggen.
Terug