Stel je vraag over werk en inkomen

Ziek

Ik ben net voor de corona ziek geworden, ik had een vakantie aangevraagd in deze periode.
Men eist nu dat ik vakantie dagen inleveren.
Mag dit?
Groetjes Gerard

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Gerard,

  Op het moment dat u ziek bent geworden in een periode waarin u vakantie heeft aangevraagd en u niet in staat bent om van uw vakantie te genieten door ziekte, dan kunt u uw vakantie intrekken bij de werkgever. Het beste is om dit schriftelijk te doen. Op het moment dat u vakantie is ingetrokken, dan bent u over die periode wel weer beschikbaar voor re-integratieverplichtingen en gesprekken met de bedrijfsarts. De werkgever kan u niet zomaar verplichten om de dagen in leveren.

  Op het moment dat u wel heeft genoten van de vakantie (hiermee wordt bedoeld: vrijgesteld van re-integratieverplichtingen) en u heeft toestemming gegeven voor het afschrijven van de vakantiedagen, dan mag de werkgever wel de vakantiedagen inhouden.

  Wel staat er in artikel 7.1 van de cao horeca dat als u ziek bent, u loon ontvangt over alle dagen dat u ziek bent, behalve over de eerste dag ziekte. Dit wordt ook wel een wachtdag genoemd. De werkgever kan een wachtdag inhouden door het afschrijven van een bovenwettelijke vakantiedag.


  Met vriendelijke groet,
  Sociaal juridisch medewerker
  CNV Info
Terug