Stel je vraag over werk en inkomen

Als er het volgende in de CAO staat:NachttoeslagHeb jij een frontoffice functie bij een hotel, pension of een ander logiesverstrekkend bedrijf? Wellicht heb jij dan recht op nachttoeslag. Jouw nachtdienst moet dan wel bestaan uit aaneengesloten uren tussen

Als er het volgende in de CAO staat:NachttoeslagHeb jij een frontoffice functie bij een hotel, pension of een ander logiesverstrekkend bedrijf? Wellicht heb jij dan recht op nachttoeslag. Jouw nachtdienst moet dan wel bestaan uit aaneengesloten uren tussen 00.00 uur en 06.00 uur. De toeslag is 10% op elk uurloon van de volledige nachtdienst. Dit geldt ook voor de uren vóór 00.00 uur en na 06.00 uur.Betaalt je werkgever meer dan 10% vergoeding? Dan verandert er voor jou niks. Betaalt je werkgever minder dan 10% vergoeding of nachttoeslag? Dan moet dit verhoogd worden tot 10% nachttoeslag.En mijn werk tijden zijn bv van 15.00 tot 03.00, krijg je dan over de 3u na 00.00 ook 10% toeslag?

Reacties (2)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  EJDR,

  In artikel 4.12 van de cao horeca staat de toeslag vastgelegd.
  De gehele nachtdienst moet worden betaald met een toeslag van 10%.
  Wanneer in een dienst tussen 0.00 uur en 06.00 uur minimaal 1 uur wordt gewerkt is er sprake van nachtarbeid.
  In jouw voorbeeld betekend dit, dat wanneer de dienst begint om 15.00 uur en stopt om 03.00 uur jij ( dan heb jij een dienst van 12 uur gedraaid!!! Dat kan ook niet!) moeten alle gewerkte uren worden uitbetaald met een toeslag van 10%. Ook de uren die gewerkt zijn voor 0.00 uur.

  Hoop dat dit jouw vraag beantwoord. Mocht nog vragen hebben over werktijden en maximum aantal te werken uren, dan weet je de weg. Hier op jeachterban.

  Groet,

  Jacqueline
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   goeiemorgen ik ben 24 jaar en ik werk bij bastion hotel als nachtportier en ik werk 150 uur in de maand en krijg €1530 dat is heel erg weinig bovendien krijg ik geen enkele toeslag , ik werkte elke nacht van 23:30 tot 06:30 zonder enkel toeslag ( horeca CAO ) dat is toch niet te geloven . Ik ben al uit dienst want je wordt uitgebuit en vervangen wanneer je geen slaafje meer wilt zijn de nederlandse rechtstaat klopt voor geen meter corrupte systeem bah wat walg ik van de regering
Terug