Ik heb een vraag:

Hi, ik werk als vakkracht in de horeca maar heb nu een nieuwe baan gevonden. Echter willen ze bij mijn nieuwe baan mijn indelen als niet vakkracht. Is het mogelijk dat ik dus van vakkracht naar niet vakkracht kan zakken? Dus lager ingedeeld kan worden? Ik

Mijn vragen zijn dus: 1. Kan ik van vakkracht naar niet vakkracht zakken? 2. Tellen uren die in het buitenland gewerkt zijn mee bij de 1976 ervaringsuren?

Reacties (2)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik zie dat er maar een halve vraag zichtbaar is. Wat er nog aan toegevoegd moest worden is dat ik al meer dan 1976 ervaringsuren heb. Echter heb ik een gedeelte van deze uren in het buitenland gemaakt. Bij mijn nieuwe baan zeggen ze dat de uren die in het buitenland gemaakt zijn niet mee tellen en ze me dus als niet vakkracht in kunnen delen. Ik kan dit nergens terug vinden in de cao. Klopt dit dat uren die in het buitenland gemaakt zijn niet mee geteld mogen worden?
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Hoi Lieke,

   Ik begrijp dat jij en je nieuwe werkgever een meningsverschil hebben over de invulling van jouw 1976 ervaringsuren. Als jij in het buitenland in dezelfde functie ervaring hebt opgedaan betekent dit dat deze uren gewoon meetellen voor de ervaringsuren. Er staat nergens in de cao Horeca dat deze uren niet meetellen, enkel in artikel 1.6 dat ze opgebouwde ervaringsuren aantoonbaar moeten zijn.
   Je hebt dus helemaal gelijk en hopelijk is dit antwoord ook voldoende voor jouw werkgever om je het vakkracht salaris te geven.

   Met vriendelijke groeten,
   CNV INFO
Terug