Ik heb een vraag:

Ik heb alleen er loonheffing getekend

Ik heb alleen een loonheffing getekend geld dit als een 0 uren contract?

Reacties (5)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Tara, ik denk dat we een deel van jouw vraag missen. Kan je aangeven hoe we je kunnen verder helpen?
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Nou ik vraag me af of een loonheffingsverklaring genoeg is voor een "contract" want dat is het enige wat ik heb getekend bij mijn werkgever en ik momenteel niet kan werken door een blessure dasrom wil ik graag uitzoeken wat mijn rechten en plichten zijn

  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Tara Spekle:

   Beste Tara,

   Het tekenen van een loonheffingsformulier is bewijs dat je in dienst bent van een werkgever. Als je een contract tekent, dan maak je afspraken over hoeveel uur per week je gaat werken. Als je geen contract hebt getekend en ook niet op een andere manier schriftelijken afspraken hebt gemaakt over het aantal te werken uren, dan wordt het al snel lastig. Normaliter heb je recht op loon als je ziek bent. Het loon wat je krijgt is gebaseerd op het aantal uren dat je hebt afgesproken. Als je geen uren hebt afgesproken, dan kan het zo zijn dat je een 0-urencontract hebt, dan hoeft de werkgever je geen loon te betalen. Als je te maken hebt met een wisselend aantal uren, dan wordt er volgens de horeca cao gekeken naar het gemiddeld aantal uren wat je hebt gewerkt in de periode van 13 weken voordat je ziek werd. In dat geval wordt er dus gekeken naar wat je feitelijk hebt gewerkt en verdient. In dat geval heb je dus wel recht op een loon tijdens ziekte. Als je aan alle verplichtingen in het kader van ziekte en re-integratie nakomt, heb je recht op 95% van je loon.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Bedankt voor uw antwoord dan heb ik nog even 1 vraagje heeft u daan ook een officieel stuk van waar dat in staat
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord

  Beste Tara,
  Er is geen algemeen stuk waar de hierboven genoemde informatie in staat. Je kan voor nadere informatie de cao raadplegen.
  In artikel 7.3 van de Horeca cao staan de regels bij ziekte. In artikel 7.5 staan de regels met betrekking tot ziekte en een wisselend aantal arbeidsuren. De horeca cao staat op onze website.

Terug