Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Teken de petitie voor een goede cao!

Op 5 december is de volgende onderhandeling gepland over jullie cao. Teken de petitie om de werkgevers te laten weten dat hun voorstellen echt niet kunnen.

Verschil voorstellen CNV Vakmensen en werkgevers

voorstellen CNV Vakmensen voorstellen werkgevers
4% meer loon voor iedereen

Loonruimte van 1,75% (is niet alleen loon)

1% van het loon beschikbaar voor scholing, dit spaar je buiten je werkgever en is vrij beschikbaar voor jouw Maximale flexibiliteit van werknemers gevraagd
Hogere reiskostenvergoeding vanaf de eerste kilometer Verruiming van het dagvenster (nu 7.00 tot 20.00) naar 6.00 tot 22.00!
De mogelijkheid om 80% te werken tegen 90% van je loon en 100% pensioen Leefijdsgrenzen voor bijv. overwerk en ploegentoeslag moeten omhoog naar 60 jaar
  Werken op zaterdag moet makkelijker mogelijk worden (betekent zonder inmening van de vakbond)

 Wij willen een cao die recht doet aan onze voorstellen voor een goede cao HVI. Jij toch ook?

Teken dan deze petitie!!

Doe het voor 2 december. Ik zorg ervoor dat deze op 5 december bij de werkgevers terecht komt.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat hieronder je reactie achter!

  • Ik vindt dat er 6& bij moet. Omdat de koopkracht alleen maar duurder wordt. Verder ben ik te vreden met jullie voorstellen.

  • Hoi Erwin,

    Dank voor je reactie. Je bent de eerste.

    6% lukt niet meer, we zijn al bezig. Dus de eerste voorstellen al gedaan. Daar nu nog 2% bij doen, zou niet fair zijn.

    Maar voor een volgende x misschien wel.

  • De vraag van de werkgevers om flexibiliteit begrijp ik goed .de hout industrie is hollen en stil staan . Ben zelf sedert 1987 werkzaam in de hout industrie en heb daar gemiddeld +\_ 15 % overuren gedraaid wat ik onrecht vaardig vind dat daar veel belasting afdracht over gaat maar geen extra pensioen afdracht dus ook geen extra pensioen opbouw . Terwijl je naar het verdiende loon wel je leven op afgesteld hebt .het zou trouwens ook nog een goede aanvulling zijn voor de dekkingsgraad van de pensioenfondsen . wat de loonstijging betreft zal het wel zoals gewoonlijk net iets onder of soms net iets boven de inflatie uit komen dat is al jaren zo. Veel succes met onderhandeling ik denk dat het 4+1,75=5,75 gedeeld door 2 zal wel 2,8% worden.

  • Johan, dank voor je reactie. Werkgevers mogen blij zijn met mannen zoals jij.