Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Transitievergoeding bij slapend dienstverband

Sommige mensen zitten al jaren ziek thuis. Maar zijn nog altijd in vaste dienst. We noemen dat een slapend dienstverband. Ze werken niet, krijgen geen salaris. Toch weigeren werkgevers ze te ontslaan. Waarom? Simpelweg omdat ze dan geen transitievergoeding hoeven te betalen. Dat kan om tienduizenden euro’s gaan, afhankelijk van het salaris en hoe lang iemand bij de werkgever heeft gewerkt.

Wanneer recht op transitievergoeding

Ben je 2 jaar in dienst en wordt je contract beëindigd? Dan heb je recht op een transitievergoeding. Ben je ziek op het moment van ontslag? Of ben je een tijd ziek geweest voor je ontslag? Ook dan heb je recht op een transitievergoeding. Maar dan moet een werkgever natuurlijk wel je contract beëindigen. En dat wordt vaak niet gedaan. Dus dan krijg je niet de transitievergoeding waar je wel recht op hebt.

Campagne tegen slapend dienstverband

Vanaf 1 april 2020 krijgen de werkgevers de betaalde transitievergoeding gecompenseerd. En met terugwerkende kracht. Maar nog steeds beëindigen veel werkgevers slapende dienstverbanden niet. Daarom zijn wij een campagne gestart tegen spookcontracten. En met succes, want bij een aantal CNV-leden wordt het contract beëindigd en krijgen ze eindelijk de vergoeding waar ze recht op hebben.

Ben jij ook al een lange tijd ziek? Maar nog steeds in dienst bij je werkgever? Of ken je collega’s die hiermee te maken hebben? Laat het ons weten door te reageren op dit blog. We helpen je graag verder.