Hallo, Mijn zoon heeft een contract gekregen van Duprat om te gaan werken bij Centerparc De Kempervennen. Nu zie ik dat Centerparcs de Kempervennen lid is van Recron maar ik kan niets vinden over Duprat. De vraag is, is Duprat lid van Recron en valt zijn c

Hallo, Mijn zoon heeft een contract gekregen van Duprat om te gaan werken bij Centerparc De Kempervennen. Nu zie ik dat Centerparcs de Kempervennen lid is van Recron maar ik kan niets vinden over Duprat. De vraag is, is Duprat lid van Recron en valt zijn contract dan onder de CAO van Recreatie? Duprat zegt namelijk van wel maar in het contract staat hier niets over in. Ik hoor graag van jullie. MvG Marc Krol

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste meneer Krol,

  In navolging van het onderstaande, deel ik je het volgende mee.

  Naar ik begrijp heb je een vraag betreffende de reikwijdte van de cao Recreatie.

  De cao Recreatie is algemeen verbindend verklaard. Dat houdt in dat elke werkgever (ook al zijn zij niet gebonden) de arbeidsvoorwaarden uit de cao dient toe te passen in de arbeidsovereenkomsten van de werknemer(s). Daarvoor is het wel noodzakelijk dat er sprake is van een arbeidsovereenkomst die is gesloten tussen een werkgever die bedrijfsmatig activiteiten exploiteert die in hoofdzaak tot de verblijfsrecreatie behoren. Een bedrijf wordt geacht in hoofdzaak activiteiten in de verblijfsrecreatie te verrichten, indien de omzet uit verblijfsrecreatie meer dan 50% van de totale omzet uitmaakt.

  De sector verblijfsrecreatie kenmerkt zich in het bieden van gelegenheid tot verblijf buiten de eigen woning in tent, caravan, of vergelijkbaar kampeermiddel, dan wel in bungalow, appartement of vergelijkbare accommodatie, al dan niet in privé-eigendom van de gast, dan wel in groep accommodatie, voor met name vakantie of ontspanning, van ten minste één overnachting, al dan niet in combinatie aangeboden met diverse voorzieningen te weten winkels, horeca, sport- en spel accommodatie en (andere) recreatieve voorzieningen zoals sauna, wellness en zwembad.

  Ik kan niet beoordelen of Duprat lid is van Recron. Laatstgenoemde is namelijk de branche-organisatie voor werkgevers. Wij hebben geen inzicht in hun ledenbestand.

  Kortom, indien de werkgever voldoet aan het bovenstaande, dan dient hij de cao recreatie toe te passen.

  Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.


  Met vriendelijke groet,


  Robin Hofland
  CNV info
Terug
Meer discussies over dit onderwerp