Tijd voor wat hardere actie

Ik heb een algemene vraag.
De laatste jaren is het er niet beter op geworden. Om wat te noemen,
De zorg is stuk bezuinigd,
De politie is stuk bezuinigd,
De bejaarde huizen verdwijnen
De pensioen leeftijd loopt op (ook voor mensen zoals is die hun hele leven al continu diensten werken en als 17 jarige zijn begonnen,
De uitkeringen zijn uitgekleed, vooral de ww,
Ontslag vergoedingen zijn verdwenen,
Ontslag recht wordt makkelijker,
Enz., enz.,
Wordt het niet eens tijd voor wat hardere acties tegen die "gewone mensen pesten" ?

En mijn vraag hoort dus nergens en overal bij

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Dag Ron,

  Dank voor uw bericht. Ik kan me voorstellen dat u, en met u nog een hoop gelijkgestemden, zich zorgen maakt over de staat van Nederland.

  We voelen deze ontevredenheid en zorg zeker ook. En delen die met u.

  - Dat is een van de redenen dat we onlangs op 10 november een manifestatie hebben gehouden in Amsterdam op de Dam en met bijna 10.000 mensen in een grote optocht door de stad naar het Museumplein zijn gelopen.

  Voor koopkrachtverbetering en loonsverhogingen, om ook werkenden mee te laten profiteren van de economische groei, en tegen de vereenvoudiging van het ontslagrecht.
  Nieuwe ideeën daarover heeft het kabinet opgenomen in het nieuwe Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Dat was ook een zeer belangrijke reden om naar de Dam te gaan, zoals we het ook in de uitnodiging hebben verwoord: www.cnv.nl/.../.

  Het mag echt niet zo zijn dat door deze wet mensen sneller ontslagen kunnen worden en het aantal flexbanen niet zal verminderen. Het leidt alleen maar tot meer onzekerheid en minder perspectief voor werkenden.

  - We komen als CNV dus zeer zeker in actie! We zijn bovendien een petitie gestart tegen deze plannen van het kabinet, die we als krachtig signaal aan willen bieden aan de Tweede Kamer en de minister. Die petitie kunt u hier vinden: www.cnv.nl/.../.
  Met bijbehorend filmpje op YouTube: www.youtube.com/watch

  - In zoveel mogelijk cao’s willen we de WW te repareren, aangezien het kabinet een aantal jaar geleden de duur en opbouw heeft afgebouwd. In die reparatie brengen we de WW weer terug van maximaal 24 naar 38 maanden. Zie: www.cnvvakmensen.nl/.../ww-reparatie.

  - En ook gisteren hebben we weer een krachtig signaal afgegeven door niet akkoord te gaan met de door het kabinet en werkgevers voorgelegde herziening van het pensioenstelsel. We willen een eerlijke deal voor alle werkenden en geen pech- en geluksgeneraties. We willen niet miljoenen Nederlanders opzadelen met een pensioentekort: www.cnvvakmensen.nl/.../pensioenoverleg-geklapt.

  Ik hoop dat u onze acties steunt en gerustgesteld bent in het feit dat we absoluut lobby uitvoeren op dit soort dossiers!

  Met vriendelijke groet,


  Maarten Raaijmakers
  Beleidsadviseur CNV Vakmensen
Terug
Meer discussies over dit onderwerp