Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Gelukkig op je werk bij ING

Alleen werken voor brood op de plank, dat is verleden tijd. Een baan moet je ook gelukkig maken. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je je werk leuk blijft vinden? Wij van CNV Vakmensen onderzoeken hoe we het werkgeluk kunnen vergroten bij ING.

Wat is werkgeluk

Werkgeluk houdt in dat je plezier hebt in je werk. En dat je er voldoening uit haalt. Dit wordt bepaald door drie factoren:

  • Welvaart: kan ik van mijn werk leven?
  • Welzijn: heb ik plezier in mijn werk?
  • Zingeving: heeft mijn werk zin?

Waarom is werkgeluk belangrijk

Het is belangrijk om plezier te hebben in je werk. Je krijgt hierdoor meer energie en je vergroot je geluksgevoel. Bovendien wordt je productiever. Daardoor besteed je je tijd op een slimmere manier en kun je meer dingen doen.

Hoe vergroot je werkgeluk

We hebben aan je collega’s van ING gevraagd wat hen gelukkig maakt in hun werk. Het antwoord is: tijd! Want naast je werk, heb je ook tijd nodig voor jezelf en je ontwikkeling.

Hoe wij de werkgeluk vergroten bij ING

Het is best lastig om tijd vrij te maken voor je ontwikkeling als je ook nog je werk moet doen. Daarom hebben we gezorgd voor vervanging wanneer je tijd nodig hebt voor andere zaken dan werk. De vervanging bestaat uit een pool van werkgelukbrengers. Hier is 0,4% van je jaarloon (incl. vakantiegeld) voor gereserveerd.

Ga jij met plezier naar je werk toe? Laat een reactie achter en deel met ons wat jij doet om je werkgeluk te vergroten.