Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over Kappers

  • 20 okt 2020

  Mondkapjes voor kappers: hoe gebruik je ze veilig?

  Ook voor kappers komt er een mondkapjesplicht. Maar hoe gebruik je deze veilig om jezelf en je klant te beschermen?
  • 1 okt 2020

  Haarmodelijn najaar - winter en nieuwe coronamaatregelen

  Een korte update voor kappers. Volg een gratis webinar en wees op de hoogte van de nieuwe coronamaatregelen. We praten je bij in dit blog.
  • 10 jul 2020

  Download het coronaprotocol om veilig te werken

  De kappersbranche wil dat alle kappers veilig kunnen werken in coronatijd. Daarom is er door ANKO en de vakbonden in de kappersbranche (CNV Vakmensen en FNV Mooi) een protocol voor veilig werken opgesteld. Download hem hier.
  • 7 mei 2020

  Update Kappersbranche

  Op woensdag 6 mei maakte premier Rutte officieel bekend dat de kappers vanaf maandag 11 mei weer open mogen. We zijn blij met dit goede nieuws. Het kabinet wil de coronamaatregelen stapsgewijs gaan versoepelen in de komende maanden. De kappersbranche hoort bij de eerste branches die weer open mogen. De afgelopen periode is er flink gelobbyd om veilig weer aan het werk te kunnen. Mondkapjes niet verplicht Er is nu eindelijk...
  • 22 apr 2020

  Update corona: kapperszaken blijven dicht & hygiëneprotocol

  Voorlopig moeten de kapperszaken gesloten blijven. Dat vertelde premier Rutte gister tijdens de persconferentie. Helaas is nog onduidelijk wanneer de salons weer open mogen.
  • 1 apr 2020

  Update coronavirus: verlenging van maatregelen

  Tijdens de persconferentie gister zei premier Rutte dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dus ook dat alle kappers in deze periode hun vak niet kunnen uitoefenen.
  • 24 mrt 2020

  Kapsalons gaan dicht. Wat betekent dit voor jou?

  Gister kondigde het kabinet aan dat kapsalons tot in ieder geval 6 april moeten sluiten. Wat betekent dit voor jou? Je leest het in dit blog.
  • 23 mrt 2020

  Een dag in de kapsalon - door kapster Anita Dijkstra

  Lees hier het verhaal van kapster Anita Dijkstra over een dag in de kapsalon tijdens de coronacrisis.
  • 20 mrt 2020

  CNV Vakmensen roept kabinet en kappers op: sluit kapperszaken!

  CNV Vakmensen roept kabinet en kappers op tot snel en helder kappersbesluit: “Sluit kapperszaken vanwege corona”
  • 17 mrt 2020

  Coronavirus: wel of niet sluiten van kapperszaken?

  De maatregelen vanuit de overheid tegen het coronavirus volgen elkaar snel op. Op zondag 15 maart kondigde de overheid aan dat onder andere horecagelegenheden en scholen dicht moeten. Tot nu toe geldt dit nog niet voor branches in de uiterlijke verzorging, zoals bijvoorbeeld kappers. De ANKO adviseert wel om de kapsalon te sluiten. Welk advies moet je nu volgen?
  • 26 feb 2020

  Zorg dat je het Vaktechnisch Hair Fashion Event niet mist!

  Op 23 maart wordt de nieuwe Haarmodelijn voorjaar - zomer 2020 gepresenteerd tijdens het Vaktechnisch Hair Fashion Event in de Flint in Amersfoort. Download hier je gratis toolkit Haarmodelijn 2020.
  • 15 jan 2020

  Bekijk de cao Kappers 2019-2020

  De cao kappers is afgerond. Deze loopt van 1 juli 2019 tot en met 31 januari 2020.
  • 27 jun 2019

  Nieuwe cao Kappers vanaf 1 juli

  Per 1 juli is er een nieuwe cao Kappers! De meerderheid van de vakbondsleden stemt voor. Gaat jouw loon omhoog? Check hier wat er in de nieuwe cao staat.
  • 4 jun 2019

  Goed, beter of beste? Vul de enquête in!

  Er wordt nagedacht over het invoeren van een branchediploma. Met een erkend branchediploma kan een kapper bewijzen, dat hij of zij het door de branche vastgestelde niveau van vakmanschap bereikt heeft. We voeren een online onderzoek uit binnen de hele branche, bij ondernemers en werknemers. Ook jouw mening over dit onderwerp is belangrijk! Vul de enquête in Deelname aan het onderzoek is anoniem en kost je 8...
  • 16 mei 2019

  Onderhandelingsresultaat over jouw cao!

  Stem jij voor of tegen de nieuwe cao Kappers? Het gaat hierbij om 2% loonsverhoging per 1 januari 2020. Download het resultaat onderaan deze blog.
  • 25 apr 2019

  Laatste fase onderhandelingen

  De onderhandelingen lijken erop te zitten. Werkgevers (ANKO) gaan nog met elkaar overleggen. Als zij akkoord zijn kunnen we waarschijnlijk gaan stemmen.
  • 16 apr 2019

  500 euro scholingsgeld voor jou!

  In de cao Kappers staat dat een aantal scholingsvouchers van 400 euro verdeeld worden. Met dit geld kun je bijvoorbeeld een cursus of opleiding betalen.
  • 10 apr 2019

  Onderhandelingen cao Kappers van start!

  De onderhandelingen over jouw cao Kappers zijn gestart. Wil je weten wat er besproken wordt? Volg het op de voet, in de cao-tijdlijn!
  • 26 mrt 2019

  Voorstellen nieuwe cao Kappers: 3,5% loonsverhoging en meer

  Voorstellen van CNV Vakmensen voor nieuwe cao Kappers: 3,5% loonsverhoging, weg met de afspraken over bol-korting en dagen inleveren bij ziekte en meer..
  • 2 okt 2018

  5 veelgestelde vragen over de cao Kappers

  De cao Kappers is niet algemeen verbindend verklaard. Wat betekent dit? En welke gevolgen heeft het voor jouw loon en andere afspraken?
  • 9 aug 2018

  Jouw mening over de kapper van de toekomst

  Trainingen en opleidingen moeten goed aansluiten bij de dagelijkse praktijk in de kapsalons. Om daarvoor te zorgen hebben we jou nodig! Want welke werkzaamheden voer je uit en wat moet je daarvoor allemaal kennen en kunnen? Wij willen jou vragen om een bijdrage te leveren aan dit onderzoek, want jij kunt deze vragen natuurlijk het beste beantwoorden. Denk met ons mee Het invullen van de enquête duurt ongeveer...
  • 7 mei 2018

  Met korting naar The Hair X-perience 2018!

  Op 3 & 4 juni is het zover: The Hair X-perience 2018! Op het grootste kappersevent van Nederland, dat wordt gehouden in Gorinchem, staan de woorden inspiratie, educatie en innovatie centraal. Als lid van CNV Vakmensen bezoek je de beurs met korting! Daarom bezoeken: - Uitgebreid en gevarieerd exposantenaanbod - Ontdek nieuwe producten en koop scherp in - Waanzinnige shows én een inspirerend programma met...
  • 22 mrt 2018

  7 tips voor een goede sfeer in de kapsalon!

  Het kappersvak is een prachtig vak. Gezellig contact met klanten, deze blij maken met jouw creatie, steeds nieuwe dingen uitproberen.. Maar wat ook bij het vak hoort, is een gezellige werksfeer! Je ontspannen en thuis voelen in de kapsalon, kunnen lachen met collega's.. Ook dit draagt bij aan jouw plezier in je vak. Maar wat als dit niet helemaal naar wens is? In deze blog geven we je 7 tips voor een gezellige...
  • 9 feb 2018

  4,35% loon erbij voor style- en knipwerk

  Met de instemming van de leden heeft CNV Vakmensen ruim 4 procent loonsverhoging bereikt voor de kappersbranche. “Per mei aanstaande 2,5% en in januari nog eens 1,85% krijgen de hairstylers erbij. Dat lijkt misschien niet veel voor een tweejarige cao. Maar sinds juni 2016 was er al geen loonaanpassing meer geweest”, verduidelijkt onderhandelaar Willem Kruithof van CNV Vakmensen het cao-akkoord. Sinds november...
  • 25 jan 2018

  Eindbod cao Kappers: Hoe zijn we hier gekomen?

  Sinds 9 november 2016 zijn we al aan het onderhandelen over een nieuwe cao Kappers. Maandelijks kwamen we bij elkaar om het over de nieuwe cao te hebben. Inmiddels zijn de werkgevers met een eindbod gekomen. Hoe is dit gegaan? Loongebouw kosten neutraal Tijdens deze onderhandelingen hadden we het onder andere over het ontwikkelen van een nieuw functiegebouw, waar flink over gediscussieerd werd. Op 6 oktober 2017 hebben...