Stel je vraag over werk en inkomen

7 tips voor een goede sfeer in de kapsalon!

Het kappersvak is een prachtig vak. Gezellig contact met klanten, deze blij maken met jouw creatie, steeds nieuwe dingen uitproberen.. Maar wat ook bij het vak hoort, is een gezellige werksfeer! Je ontspannen en thuis voelen in de kapsalon, kunnen lachen met collega's.. Ook dit draagt bij aan jouw plezier in je vak.

Maar wat als dit niet helemaal naar wens is? In deze blog geven we je 7 tips voor een gezellige werksfeer.

1. Duidelijke afspraken

Het is heel belangrijk dat jij, je collega's en je werkgever weten wat je van elkaar kunt verwachten. Wat zijn de taken van je baas? En welke van jou? Hoe verdeel je de taken onder jou en je collega's? Help jij je eigen klanten van begin tot eind? Wie veegt de vloer aan? Als je dit van elkaar weet, hoef je daar niet over te discussiëren en voorkom je irritaties.

2. Bewaak je grenzen

Wat kun je wel en wat kun je niet? Kijk kritisch naar je tijd en beloof geen dingen die je niet kunt waarmaken. Zo voorkom je dat je zelf gestrest raakt en houd je je collega's en werkgever tevreden.

3. Praat met elkaar, niet over elkaar

Zijn er toch irritaties? Zeg het dan meteen tegen de collega die er mee te maken heeft, niet tegen anderen. Dan hoef je zelf niet stiekem te doen en heb je de grootste kans dat je irritatie opgelost wordt.

4. Blijf jezelf ontwikkelen

Blijf nieuwe dingen leren en praat daar met elkaar over. Zo creëer je een positieve vibe, want ontwikkeling maakt gelukkig!

5. Geef elkaar af en toe een compliment

Bewonder je een collega om iets van hij of zij heeft gedaan? Spreek het uit! Gaat iemand leuk met de klant om? Heeft hij of zij een prachtig kapsel gecreëerd? Of iets heel anders.. heeft iemand alweer een maand niet gerookt? Geef een compliment!

Alleen als je het echt meent natuurlijk.. En niet te vaak. Anders loop je het risico dat mensen je niet meer geloven.

6. Gezellige omgeving

Hoe ziet de kapsalon eruit? Voel je je een beetje thuis? Of staat er altijd muziek op dat maar één collega leuk vindt, hangen er al 100 jaar oude posters of is het juist een kale ongezellige ruimte? Praat met elkaar over hoe je de kapsalon wat gezelliger kunt maken, je brengt er ten slotte veel tijd door met elkaar!

Onthoud wel goed dat smaken erg kunnen verschillen en dat de eigenaar het laatste woord heeft. Ben je het er niet mee eens? Haal diep adem en glimlach, zo belangrijk is het nou ook weer niet. ;)

7. Bedrijfsuitje

Organiseer eens in de zoveel tijd een bedrijfsuitje! Je verbaast je over hoe goed het is om je collega's ook eens in een andere setting te zien, over andere dingen te praten.

En bof jij even.. Hier op Je Achterban maak je kans op een geheel verzorgd bedrijfsuitje! Het enige dat je hoeft te doen:

Dan maak jij kans op een wellnessdag, teamcursus en lachworkshop met al je collega's!

Geen leuke werksfeer?

Hangt er bij jou in de kapperszaak nou helemaal geen leuke werksfeer? Deel dan jouw verhaal. We luisteren graag naar je, zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing. Reageer onder deze blog of stuur de redactie een privé bericht via ons profiel!