Stel je vraag over werk en inkomen

Veel kappers verdienen te weinig. Jij ook?

Je wilt er zeker van zijn dat je het juiste loon krijgt voor het werk dat je doet. Dat willen wij van CNV Kappers ook. Daarom maken we afspraken over je loon met je werkgever. Deze afspraken verzamelen we in een cao. Maar hoe weet jij of jouw werkgever zich aan de afspraken houdt? Tijd om je kam door je loonstrook te halen!

Kappers verdienen te weinig

Momenteel onderhandelen we met jouw werkgever voor een nieuwe cao. Een van de onderwerpen is een nieuw loongebouw.

Sociale partners hebben onderzoek laten doen naar lonen van kappers. In de groep die onderzocht is, verdiende één op de vijf kappers te weinig! Vaak gaat het om kleine verschillen, maar soms worden er ook grotere fouten gemaakt.

Wat staat er op jouw loonstrook?

De werkgever moet zorgen voor een duidelijke, begrijpelijke loonstrook. Alle losse onderdelen van het loon moeten bijvoorbeeld worden uitgelegd. Ook moeten vergoedingen, inhoudingen en verrekeningen afzonderlijk worden toegelicht.

Het loonstrookje zorgt altijd voor vragen bij de bond. “Het is altijd weer een verrassing, positief of negatief” horen we dan. Als je niet begrijpt wat er op je loonstrook staat, weet je ook niet wat je zou moeten verdienen.

Laat je loonstrook controleren

Omdat jouw loonstrook vaak onduidelijk is, bieden wij speciaal voor kappers een persoonlijke check van jouw loonstrook

Deze looncontrole is een persoonlijke check (gratis voor leden), die werknemers een betrouwbaar beeld geeft van hoe het er met hun loonstrookje voor staat. De loonspecialisten van CNV Vakmensen kijken bijvoorbeeld naar parttime-percentages, reiskosten, pensioenpremies, overuren en specifieke cao-afspraken.

Als het blijkt dat er fouten zijn gemaakt kan je hierover met je werkgever in overleg. Met de uitslag van jouw check sta je sterker. Kom je er niet uit met je werkgever? Dan kan CNV Vakmensen, in overleg met jou, ook een juridische procedure starten.

Dus klik hier, laat even je loonstrookje controleren en weet of jij het juiste loon krijgt!