Stel je vraag over werk en inkomen

Pensioen voor kappers

Hoe ziet de toekomst van jouw pensioen eruit? En wat is het meest voordelig voor jou als werknemer? CNV Vakmensen gaat met ANKO in gesprek over het nieuwe pensioen.

Sparen voor later

Je pensioen is een spaarpot die je vult zolang je werkt. Je zet geld opzij om er op je oude dag van te kunnen genieten. Veel werkgevers bieden aan dit te sparen in een pensioenfonds. Maar waarom is het zo belangrijk om in een pensioenfonds te sparen? Er zijn twee redenen:

  • De overheid maakt het goedkoop om fiscaal pensioen te sparen. Fiscaal pensioen betekent het sparen van pensioen waar je geen inkomstenbelasting over hoeft te betalen. Dit is in jouw voordeel als je na de pensioendatum in een veel lager belastingtarief valt dan nu.
  • De werkgever betaalt mee aan de pensioenpremie en als werknemer betaal je daardoor dus minder zelf.

In vergelijking met andere bedrijven betalen kappers en werkgevers minder aan jouw pensioen. Dit betekent dat je later minder pensioen krijgt dan anderen.

Nieuwe pensioenregels

De laatste jaren lees je regelmatig dat de pensioenen het moeilijk hebben. Omdat we langer leven kost dit het pensioenfonds namelijk meer geld. Ook is de rente heel laag en stelt de overheid strengere eisen. In het voorjaar is landelijk afgesproken dat er komende jaren nieuwe pensioenregels worden gemaakt. Wil je meer weten over het pensioenakkoord? Lees hier verder.

Genieten van je pensioen

CNV Vakmensen gaat met de ANKO bespreken hoe het nieuwe pensioen er voor kappers uit moet zien en hoeveel de werkgever gaat bijdragen. Als je met pensioen gaat, ben je vaak nog gezond en wil je van alles kunnen doen. Wij blijven ons inzetten voor een goed en betaalbaar pensioen. En zullen kritisch zijn over de kosten.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen na het lezen van deze blog? Deel het met ons door hieronder te reageren.