Stel je vraag over werk en inkomen

Goedemiddag... ik werk al meer dan 25 jaar bij dezelfde kapsalon... nu ben ik er een paar weken geleden achter gekomen dat ik recht heb op extra vrije dagen. Die heb ik in al die jaren niet gehad. Heb ik daar alsnog recht op of hoeft mijn werkgever daar nu

Goedemiddag... ik werk al meer dan 25 jaar bij dezelfde kapsalon... nu ben ik er een paar weken geleden achter gekomen dat ik recht heb op extra vrije dagen. Die heb ik in al die jaren niet gehad. Heb ik daar alsnog recht op of hoeft mijn werkgever daar nu niets meer mee te doen

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Richard,

  Je geeft aan dat je al 25 jaar voor dezelfde werkgever werkzaam bent en dat je graag wilt weten of je over de afgelopen jaren recht hebt op extra vrije dagen.

  Als je werkzaam bent voor een kapperszaak, dan val je onder de cao Kappers. In de cao staat dat je extra vakantiedagen opbouwt in verband met je leeftijd of het aantal jaren dat je in dienst bent bij de werkgever.
  Bij 15 jaar of langere dienstjaren heb je recht op 3 extra vakantiedagen per jaar.
  Bij 10 tot 15 dienstjaren heb je recht op 2 extra vakantiedagen per jaar.
  Bij 5 tot 10 dienstjaren heb je recht op 1 extra vakantiedag per jaar.

  Ter volledigheid verwijs ik je naar artikel 7.1 sub b van de cao Kappers 2017 - 2019. Daarin kun je meer lezen over extra vakantiedagen in verband met je leeftijd. Het is het één of het ander, dus óf extra dagen vanwege je leeftijd, óf extra dagen vanwege het aantal dienstjaren.

  Je kunt de niet ontvangen extra vakantiedagen tot 5 jaar terug vorderen bij je werkgever. Ik adviseer je om eerst met je werkgever in gesprek te gaan en te vragen waarom je werkgever de extra vakantiedagen niet aan jou heeft toegekend.

  Je kunt de cao op onze website vinden: www.cnvvakmensen.nl/.../cao-kappers.


  Met vriendelijke groet,

  CNV Info
Terug