Stel je vraag over werk en inkomen

Ik begrijp dat er collega's zijn, die overtollig zijn verklaard. Dan zou je verwachten dat hun functie zal ophouden te bestaan. Echter ze hebben te horen gekregen dat ze kunnen solliciteren op een 'nieuwe' functie. Na doorvragen en het lezen va

Ik begrijp dat er collega's zijn, die overtollig zijn verklaard. Dan zou je verwachten dat hun functie zal ophouden te bestaan. Echter ze hebben te horen gekregen dat ze kunnen solliciteren op een 'nieuwe' functie. Na doorvragen en het lezen van het profiel blijkt dat het in principe om dezelfde functie gaat, maar het een andere functienaam. Kan dit zo maar?

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Er zijn verschillende wijze waarop men overtollig kan zijn. Als de functie ophoudt met bestaan en als de functie met minder mensen wordt gedaan.

  Als de functie met minder mensen gedaan gaat worden worden alle medewerkers die die functie vervullen afgespiegeld en zullen de medewerkers met de minste dienstjaren, in een leeftijdgroep, boventallig worden.

  Als een functie ophoudt met bestaan is het mogelijk dat een deel van die taken terugkomt in een andere functie. Dan kunnen medewerkers die de oude functie vervulden belangstelling tonen door een formulier (KLM spreekt over solliciteren) in te vullen met je gegegevens en een korte motivatie waarom je denkt dat je voor die functie in aanmerking komt.

  Als de functie gelijk is, maar men heeft alleen de naam gewijzigd, dan moet dit op dezelfde wijze plaats vinden als bij minder mensen nodig voor de nieuwe functie.

  Wanneer je denkt dat de regels niet juist worden toegpast kan je in beroep bij de geschillencommissie. Wanneer je op de KLM portal doorklikt naar HPO dan staat daar een verwijzing naar de Geschillencommissie. Mail adres: HPOgeschillencommissie@klm.com

  Heb ik je vraag hiermee voldoende beantwoord?
Terug