Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over de Metaal en Techniek

  • 8 apr 2021

  De tweede editie van Metaal & Techniek Maandblad

  De eerste editie was een groot succes, veel mensen hebben het maandblad gelezen en doorgeklikt op de links in de rubrieken. Wij hebben veel leuke reacties van jullie ontvangen. Hierbij ontvangen jullie de tweede editie.
  • 25 mrt 2021

  Uitnodiging voor Praktijkdagen Veilig&Gezond werken

  Alle mensen in de installatie- en isolatiebranche veilig en gezond laten werken, dat is het doel van ArboTechniek. Daarom organiseren we ook in 2021 weer de praktijkdagen Veilig en Gezond werken, voor zowel het Middenkader & Management, als voor Monteurs en Leidinggevenden. Bovendien kun je de praktijkdagen dit jaar ook virtueel volgen. Hieronder volgt de nodige informatie. van harte aanbevolen deze leerzame, maar...
  • 22 feb 2021

  De allereerste editie van Metaal & Techniek Maandblad is verschenen

  Met dit Metaal & Techniek Maandblad houden wij jou op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw sector. Tot en met de cao-onderhandelingen komt dit digitale blad maandelijks uit.
  • 26 jan 2021

  Wil jij €1500 voor jouw ontwikkeling?

  Het is belangrijk om jezelf tijdens je loopbaan te blijven ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan loopbaan-coaching of het volgen van een cursus of opleiding. Je kunt hiervoor nu een voucher ter waarde van € 1500 euro aanvragen als je werkt in de Metaaltechniek.
  • 26 nov 2020

  ArboTechniek heeft jouw kennis nodig

  Gezond en veilig werken is van groot belang. Daarom is ArboTechniek opgericht. ArboTechniek is het samenwerkingsverband tussen de vakbonden, de werkgeversorganisaties en WIJ Techniek om ervoor te zorgen dat werknemers veilig en gezond kunnen werken. Er wordt een nieuwe app gemaakt en het Toolboxplatform wordt vernieuwd. We hebben daarbij jouw kennis nodig. Lijkt het je wat om hier aan mee te werken? Lees hier hoe je mee...
  • 10 nov 2020

  Meld je aan voor de gratis online Praktijkdag Veilig en Gezond Werken op 11 en 18 november

  Wil jij je kennis over Arbo actueel houden? Wil jij vol vertrouwen de Inspectie SZW tegemoetzien? Meld je dan aan voor de gratis online praktijkdagen Veilig en Gezond Werken. Je kunt je aanmelden voor Middenkader en Management (MM) of Monteurs en Uitvoerend Leidinggevenden (MUL). In deze blog lees je alle informatie.
  • 29 sep 2020

  Protocol Veilig Samen Doorwerken

  De overheid heeft per 29 september scherpere maatregelen aangekondigd omdat het aantal besmettingen met het coronavirus aan het einde van de zomer toch weer toenam. De bouw werkt aan de maatregelen mee met het Protocol Samen Veilig Doorwerken. Werkzaamheden in de bouw kunnen dan ook doorgaan, maar het is wel erg belangrijk om de regels uit het protocol te volgen.
  • 7 jul 2020

  Check je loonsverhoging

  In de cao voor Metaal en Techniek staat dat jouw loon per 1 juli 2020 omhoog gaat met 3,5%. Vanaf deze maand moet dat doorgevoerd zijn. Check daarvoor je eerstvolgende loonstrook.
  • 15 jun 2020

  Nieuwe naam OTIB: Wij Techniek

  De nieuwe naam van OTIB is vanaf 15 juni Wij Techniek. Dit is het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. Wij Techniek motiveert alle vakmensen in de branche om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving.
  • 11 jun 2020

  De loonsverhoging gaat door!

  Werkgevers zijn druk met het communiceren over de 3,5% loonsverhoging per 1 juli 2020. Er is afgesproken dat de cao niet opengebroken wordt. De loonsverhoging wordt betaald en de bijbehorende salaristabellen gaan omhoog. Lees hier of jouw werkgever er nog vanaf kan wijken of niet.
  • 9 jun 2020

  Nieuws over de loonsverhoging van 3,5%

  De coronacrisis heeft een grote invloed op de economie. Ook binnen de Metaal en Techniek zijn er bedrijven hard geraakt. Werkgevers en werknemersorganisaties gingen met elkaar in discussie over de loonsverhoging die op 1 juli gepland staat.
  • 14 mei 2020

  Crisismaatregelen Otib

  In deze nieuwsbrief lees je over de crisismaatregelen en andere activiteiten van OTIB. Ook wijs ik je graag op de mogelijkheid om gebruik te maken van de waardebonnen voor online trainingen via OTIB.
  • 14 mei 2020

  OOM biedt interessante opleidingsmogelijkheden in crisistijd

  Opleidingsfonds OOM biedt interessante opleidingsmogelijkheden in deze crisistijd. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over. Daarnaast wijs ik je graag op de mogelijkheid om gebruik te maken van scholingsvouchers van LoopbaanCentraalTechniek.
  • 17 apr 2020

  Enquête over de coronatijd: jouw werk, maatregelen, situatie en zorgen

  Sinds de komst van COVID-19 is er veel veranderd in ons land. Welke maatregelen en regelingen zijn er in de afgelopen weken genomen? We nemen het door in deze blog. Ook vind je hier de link naar onze enquête over jouw situatie in deze coronatijd.
  • 17 apr 2020

  5 mei 2020 in de Metaal en Techniek ook een nationale feestdag?

  Is 5 mei 2020 voor de medewerkers in Metaal en Techniek een nationale feestdag? Krijg je dan vrij? Lees het in deze blog.
  • 2 apr 2020

  Corona: hoe gaat het met jou en je bedrijf ?

  Het leek zo ver weg toen we de eerste berichten kregen over corona uit de stad Wuhan in China. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.
  • 21 feb 2020

  Vakvrouw van het jaar: Loodgieter Brenda!

  De vakvrouw van het jaar, uitgeroepen door CNV Vakmensen, was in 2019 een loodgieter! Brenda van den Wildenberg. Voorzitter Piet liep een dag mee.
  • 5 feb 2020

  Wat is het verschil tussen een BBL- en BOL-opleiding?

  Wat is het verschil tussen een bbl- en een bol-opleiding op het mbo in de kleinmetaal? Hoe vaak moet je naar school en wat verdien je? Lees het hier!
  • 27 nov 2019

  Wat merk jij nu van de nieuwe cao's Metaal en Techniek?

  Per 1 december profiteer je van afspraken in de nieuwe cao's Metaal en Techniek. Je loon gaat bijvoorbeeld met 3,5% omhoog!
  • 29 okt 2019

  Nieuwe cao Metaal en Techniek

  De nieuwe cao Metaal en Techniek is een feit. Heb jij nog vragen over deze nieuwe cao? Laat je horen!
  • 20 sep 2019

  Stem nu over het cao-akkoord

  Er ligt een prinicipeakkoord voor de nieuwe cao Metaal en Techniek. Breng voor 15 oktober je stem uit: ben jij voor of tegen deze afspraken?
  • 6 sep 2019

  We hebben een resultaat! Acties opgeschort...

  Er is een resultaat voor de cao Metaal en Techniek. Bekijk snel welke afspraken er zijn gemaakt en wat dit voor jou betekent.
  • 1 jul 2019

  Geslaagde acties 28 juni, hoe nu verder?

  Ongeveer 2000 werknemers Metaal en Techniek legden vrijdag 28 juni hun werk neer. Een geslaagde actie wat ons betreft. Hoe nu verder?
  • 24 jun 2019

  Aanvullende uitkering: recht op max. 1 jaar extra WW-uitkering

  Je krijgt nu een aanvullende uitkering over het derde jaar dat je werkloos of arbeidsongeschikt bent. Daardoor krijg je in totaal maximaal 38 maanden WW-uitkering.
  • 24 jun 2019

  Waar vinden de acties 28 juni plaats?

  Werkgevers reageren niet op ultimatum. Vrijdag 28 juni voeren we actie voor eerlijke cao's Metaal en Techniek. Waar moet je zijn?