Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over de Metaal en Techniek

  • 13 okt 2021

  Je Achterban Metaaltechniek verhuist!

  Het is zo ver: meepraten over jouw cao op de nieuwe CNV Vakmensen website! Misschien had je er al iets over gehoord. CNV Vakmensen heeft een compleet nieuwe website. Inclusief platform waar je meepraat over de inhoud van je eigen cao. De online community Je Achterban gaat daarmee verdwijnen. En nu is het zo ver. Je Achterban Motorvoertuigen verhuist! Wat betekent dit voor jou? Vanaf nu heb je de mogelijkheid om...
  • 28 sep 2021

  Onderhandelingen Metaal en Techniek opgeschort, werkgevers bieden helemaal niets!

  Inmiddels hebben we de reserveronde van de cao-onderhandelingen achter de rug. Afgelopen rondes zijn zeer teleurstellend verlopen en ook deze laatste ronde zijn we niets opgeschoten. De verslechteringen liggen nog steeds op tafel en op het loon hebben werkgevers niets geboden. Daarom hebben we besloten de onderhandelingen voor onbepaalde tijd op te schorten en terug naar de leden te gaan. Deze tijd willen we benutten...
  • 17 sep 2021

  Nieuw voor vakmensen in de techniek: ArboTechniek Veiligheidsapp

  Werk jij in de installatie- of isolatiebranche en wil je altijd kunnen beschikken over de laatste informatie over veilig en gezond werken? Of ben je leidinggevende en wil je dat jouw medewerkers zich altijd kunnen inlezen over veilig werken? Dan is er nu de nieuwe gratis ArboTechniek VeiligheidsApp!
  • 15 sep 2021

  Cao Metaaltechniek: werkgevers zijn uit op verslechteringen

  Het is erg moeilijk uit te leggen, al helemaal na drie volle dagen onderhandelen, maar we zijn niets opgeschoten. Eerder nog een stap terug gezet dan dat er zicht is op een nieuwe cao voor de metaaltechniek.
  • 8 sep 2021

  Geen beweging bij werkgevers Metaal en Techniek

  Inmiddels is de tweede ronde van de cao-onderhandelingen Metaal en Techniek achter de rug. De eerste ronde hebben we gebruikt voor de toelichting van de cao-voorstellen van zowel werkgevers als vakbonden. Waar wij als CNV Vakmensen onze ideeën zoveel mogelijk hebben vertaald naar concrete voorstellen, blijft het gissen naar de inzet en het aanbod van de werkgevers. Over één onderwerp zijn ze wel duidelijk: de maatregelen...
  • 23 aug 2021

  De cao-onderhandelingen Metaal en Techniek gaan beginnen

  Op 31 augustus staat de eerste onderhandelingsronde voor de cao Metaal en Techniek gepland. Afgelopen periode hebben we jouw input gevraagd op cao-onderwerpen. Samen met de cao-commissie hebben we deze besproken en dit heeft geleid tot een voorstellenbrief. Deze vind je onderaan dit bericht als download. Onderhandelingsdata De volgende onderhandelingsdata zijn 7, 14 en 27 september 2021. Na elke onderhandelingsronde...
  • 13 jul 2021

  Nummer 5 van MTM is alweer een feit!

  Deze zomereditie staat in het teken van de laatste voorbereidingen richting het cao-traject. We hebben ons best gedaan om weer een digitaal magazine te maken met een goede mix van interessante maar ook leuke inhoud. Wat staat er in deze keer? Cao-onderhandelaar Bernard Zijlstra vertelt over de onderwerpen die hij mee gaat nemen naar de cao-onderhandelingstafel. Die onderwerpen zijn deels door jullie ingebracht. ...
  • 1 jun 2021

  Hoera! Het 4e Metaal & Techniek Maandblad

  Eindelijk schijnt de zon en ziet de wereld er meteen veel gezelliger uit. Ga lekker buiten zitten en neem een moment om deze nieuwe editie te lezen. We hebben weer een mooie mix van leuke en interessante artikelen. Wat staat erin? In deze editie leggen we uit waarom jouw input op enquêtes zo belangrijk is. Wij sturen jou enquêtes als voorbereiding op jouw nieuwe cao. Het invullen betekent dus dat jij gebruik...
  • 12 mei 2021

  Enquête ongewenst gedrag

  CNV Vakmensen doet vanuit de sector Metaal & Techniek onderzoek naar ongewenst gedrag op de werkvloer door middel van een enquête. De enquête kost je ongeveer 3 minuten van je tijd en is anoniem in te vullen. Ook als je zelf nog nooit te maken hebt gehad met ongewenst gedrag is het voor het onderzoek van belang dat je deelneemt. Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen in hoeverre er in de...
  • 22 apr 2021

  Geef je mening over de cao

  Omdat binnenkort de cao-onderhandelingen starten, gaan wij jou de komende tijd vragen om jouw mening te geven. Dat doen we door middel van een paar korte enquêtes. Dit geeft jou de kans om echt mee te denken met jouw nieuwe cao. Het zijn er in totaal 3 en je vindt ze hieronder: Gevolgen van Corona op jouw werk (en de cao onderhandelingen) Afspraken en wensen over opleiden en ontwikkeling Jouw inkomen en...
  • 8 apr 2021

  De tweede editie van Metaal & Techniek Maandblad

  De eerste editie was een groot succes, veel mensen hebben het maandblad gelezen en doorgeklikt op de links in de rubrieken. Wij hebben veel leuke reacties van jullie ontvangen. Hierbij ontvangen jullie de tweede editie.
  • 25 mrt 2021

  Uitnodiging voor Praktijkdagen Veilig&Gezond werken

  Alle mensen in de installatie- en isolatiebranche veilig en gezond laten werken, dat is het doel van ArboTechniek. Daarom organiseren we ook in 2021 weer de praktijkdagen Veilig en Gezond werken, voor zowel het Middenkader & Management, als voor Monteurs en Leidinggevenden. Bovendien kun je de praktijkdagen dit jaar ook virtueel volgen. Hieronder volgt de nodige informatie. van harte aanbevolen deze leerzame, maar...
  • 22 feb 2021

  De allereerste editie van Metaal & Techniek Maandblad is verschenen

  Met dit Metaal & Techniek Maandblad houden wij jou op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw sector. Tot en met de cao-onderhandelingen komt dit digitale blad maandelijks uit.
  • 26 jan 2021

  Wil jij €1500 voor jouw ontwikkeling?

  Het is belangrijk om jezelf tijdens je loopbaan te blijven ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan loopbaan-coaching of het volgen van een cursus of opleiding. Je kunt hiervoor nu een voucher ter waarde van € 1500 euro aanvragen als je werkt in de Metaaltechniek.
  • 26 nov 2020

  ArboTechniek heeft jouw kennis nodig

  Gezond en veilig werken is van groot belang. Daarom is ArboTechniek opgericht. ArboTechniek is het samenwerkingsverband tussen de vakbonden, de werkgeversorganisaties en WIJ Techniek om ervoor te zorgen dat werknemers veilig en gezond kunnen werken. Er wordt een nieuwe app gemaakt en het Toolboxplatform wordt vernieuwd. We hebben daarbij jouw kennis nodig. Lijkt het je wat om hier aan mee te werken? Lees hier hoe je mee...
  • 10 nov 2020

  Meld je aan voor de gratis online Praktijkdag Veilig en Gezond Werken op 11 en 18 november

  Wil jij je kennis over Arbo actueel houden? Wil jij vol vertrouwen de Inspectie SZW tegemoetzien? Meld je dan aan voor de gratis online praktijkdagen Veilig en Gezond Werken. Je kunt je aanmelden voor Middenkader en Management (MM) of Monteurs en Uitvoerend Leidinggevenden (MUL). In deze blog lees je alle informatie.
  • 29 sep 2020

  Protocol Veilig Samen Doorwerken

  De overheid heeft per 29 september scherpere maatregelen aangekondigd omdat het aantal besmettingen met het coronavirus aan het einde van de zomer toch weer toenam. De bouw werkt aan de maatregelen mee met het Protocol Samen Veilig Doorwerken. Werkzaamheden in de bouw kunnen dan ook doorgaan, maar het is wel erg belangrijk om de regels uit het protocol te volgen.
  • 7 jul 2020

  Check je loonsverhoging

  In de cao voor Metaal en Techniek staat dat jouw loon per 1 juli 2020 omhoog gaat met 3,5%. Vanaf deze maand moet dat doorgevoerd zijn. Check daarvoor je eerstvolgende loonstrook.
  • 15 jun 2020

  Nieuwe naam OTIB: Wij Techniek

  De nieuwe naam van OTIB is vanaf 15 juni Wij Techniek. Dit is het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. Wij Techniek motiveert alle vakmensen in de branche om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving.
  • 11 jun 2020

  De loonsverhoging gaat door!

  Werkgevers zijn druk met het communiceren over de 3,5% loonsverhoging per 1 juli 2020. Er is afgesproken dat de cao niet opengebroken wordt. De loonsverhoging wordt betaald en de bijbehorende salaristabellen gaan omhoog. Lees hier of jouw werkgever er nog vanaf kan wijken of niet.
  • 9 jun 2020

  Nieuws over de loonsverhoging van 3,5%

  De coronacrisis heeft een grote invloed op de economie. Ook binnen de Metaal en Techniek zijn er bedrijven hard geraakt. Werkgevers en werknemersorganisaties gingen met elkaar in discussie over de loonsverhoging die op 1 juli gepland staat.
  • 14 mei 2020

  Crisismaatregelen Otib

  In deze nieuwsbrief lees je over de crisismaatregelen en andere activiteiten van OTIB. Ook wijs ik je graag op de mogelijkheid om gebruik te maken van de waardebonnen voor online trainingen via OTIB.
  • 14 mei 2020

  OOM biedt interessante opleidingsmogelijkheden in crisistijd

  Opleidingsfonds OOM biedt interessante opleidingsmogelijkheden in deze crisistijd. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over. Daarnaast wijs ik je graag op de mogelijkheid om gebruik te maken van scholingsvouchers van LoopbaanCentraalTechniek.
  • 17 apr 2020

  Enquête over de coronatijd: jouw werk, maatregelen, situatie en zorgen

  Sinds de komst van COVID-19 is er veel veranderd in ons land. Welke maatregelen en regelingen zijn er in de afgelopen weken genomen? We nemen het door in deze blog. Ook vind je hier de link naar onze enquête over jouw situatie in deze coronatijd.
  • 17 apr 2020

  5 mei 2020 in de Metaal en Techniek ook een nationale feestdag?

  Is 5 mei 2020 voor de medewerkers in Metaal en Techniek een nationale feestdag? Krijg je dan vrij? Lees het in deze blog.