Stel je vraag over werk en inkomen

Check je loonsverhoging

In de cao voor Metaal en Techniek staat dat jouw loon per 1 juli 2020 omhoog gaat met 3,5%. Vanaf deze maand moet dat doorgevoerd zijn. Check daarvoor je eerstvolgende loonstrook.

Uitzondering

Er is wel een uitzondering mogelijk. Werkgevers kunnen uitstel voor deze loonsverhoging aanvragen wanneer ze geraakt zijn door de coronacrisis. Werkgevers konden tot en met 3 juli uitstel aanvragen. Het moest wel met de meerderheid van het personeel overlegd zijn. De vakraad had het dan moeten beoordelen. De Vakraad is een overleggroep van werkgevers en werknemersorganisaties.

Uitgesteld?

Wanneer de werkgever toestemming heeft om de loonsverhoging uit te stellen, mag hij dat uitstellen tot maximaal 1 december 2020. In ruil hiervoor krijg je 29 extra vakantie-uren.

Loonsverhoging niet gekregen?

Als je aan het einde van deze maand op je loonstrook ziet dat je geen loonsverhoging hebt gekregen, vraag je werkgever dan hoe het zit. Is er geen uitstel aangevraagd of ben je hiervan niet op de hoogte? Laat het weten in een reactie onder deze blog!

 • Na 2 keer een jaarcontract heb ik op 23 juli te horen gekregen dat mijn contract per 28 augustus zal worden beëindigd.

  Nu de loonstrookje binnen zijn en andere collega's enthousiast zijn met de 3,5% loonsverhoging,ben ik overgeslagen.

  Mijn vraag is mag mijn baas dit zonder overleg doen?

 • Beste JvandenHeuvel,

  Ondanks dat uw contract niet wordt verlengd heeft u net zoveel recht als uw collega's op deze loonsverhoging.

  De verhoging staat hier verder los van. Uw loon moet dus zijn verhoogd per 1 juli 2020.

  Mijn advies is uw werkgever te vragen waarom u de loonsverhoging niet heeft gehad.