Stel je vraag over werk en inkomen

Enquête over de coronatijd: jouw werk, maatregelen, situatie en zorgen

Sinds de komst van COVID-19 is er veel veranderd in ons land. Welke maatregelen en regelingen zijn er in de afgelopen weken genomen? We lopen ze door in deze blog. Ook vind je onderaan dit artikel de link naar onze enquête over jouw situatie in deze coronatijd. Vul hem (anoniem) in en help ons bij het onderzoek, zodat we ons als vakbond beter voor jou kunnen inzetten in deze moeilijke tijd.

Het begon zo simpel

Het leek eerst ver weg. De eerste coronazieken uit de stad Wuhan in China waar de virusuitbraak begon. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Begin maart doen we nog wat onwennig en lacherig over handen schudden. Een paar dagen erna roept Premier Mark Rutte alle Nederlanders op om te stoppen met het schudden van handen en moeten we 1,5 meter afstand van elkaar houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarna volgen maatregelen elkaar in rap tempo op, we kennen ze inmiddels allemaal wel. De “intelligente lockdown” van de samenleving is een feit.

NOW, coulanceregeling en protocol Samen veilig doorwerken

Het kabinet heeft een massief pakket aan maatregelen genomen om werkgevers tegemoet te komen. Je werkgever kan beroep doen op de nieuwe regeling Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Vakbonden denken mee. Zo zijn er ter bescherming van werknemers afspraken tussen werkgevers en vakbonden gemaakt. Er is een coulanceregeling voor werkgevers voor de betaling van pensioenpremie en sociale fondsen afgesproken, voor de technische installatie en bouw een protocol ‘Samen veilig doorwerken afgesproken met werkgeversorganisaties. Het protocol biedt een handleiding voor werkgevers en werknemers ín hoe werknemers op een veilige manier kunnen doorwerken, binnen en buiten huis.

Thuiswerken en gesloten bedrijven

Nu zitten velen van ons thuis. Sommigen ziek, in quarantaine of omdat een medegezinslid een kuchje heeft. Maar ook om thuis te werken omdat het bedrijf tijdelijk gesloten is. Anderen zullen nog op het bedrijf aan het werk zijn, maar dan wel met veel beperkingen die noodzakelijk zijn om op een gezonde, hygiënische en veilige manier het werk te kunnen doen. Zo zijn kantines aangepast, gelden er hygiënische voorschriften en voorschriften als je in de bus van het werk rijdt.

Werkgevers die zelf maatregelen bedenken

Het werk in de Metaal en Techniek is divers. Sommige werkgevers willen gebruik maken van de NOW. Bij anderen loopt het werk volop door. Ook zie ik dat een aantal werkgevers maatregelen willen invoeren. Bijvoorbeeld over het meten van lichaamstemperatuur, het invoeren van speciale werktijden, het scheiden van pauzemomenten voor collega’s, werken op zaterdag, roosters en verlof.

Hoe zit het bij jou?

We vragen je om de enquête in te vullen. Zo krijgen wij een beeld wat jouw mening is. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten tijd. Jouw antwoorden worden anoniem en vertrouwelijk verwerkt.

Let op: invullen kan tot aanstaande vrijdag 1 mei.

> Vul de enquête in