Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Geef je mening over de cao

Omdat binnenkort de cao-onderhandelingen starten, gaan wij jou de komende tijd vragen om jouw mening te geven. Dat doen we door middel van een paar korte enquêtes. Dit geeft jou de kans om echt mee te denken met jouw nieuwe cao. Het zijn er in totaal 3 en je vindt ze hieronder:

 1. Gevolgen van Corona op jouw werk (en de cao onderhandelingen)
 2. Afspraken en wensen over opleiden en ontwikkeling
 3. Jouw inkomen en salarisverhoging
 • ik zou graag een verlofspaarregeling zien in de nieuwe CAO, zeker omdat de levensloopregeling die ik hiervoor wilde gebruiken afloopt. Ik kan vanwege mijn parttime contract geen gebruik maken van het generatiepact

 • Ik zou graag een regeling zien voor vervroegd uittreden met behoud van pensioen. Het lijkt mij onderhandelbaar mede gezien het feit dat er in het pensioenakkoord iet voor de zware beroepen zou worden gedaan/bedacht. Toen je nog  aow kreeg op je 65ste kon ook iedereen op zijn 62ste met pre pensioen. Ik hoop dat dit bespreekbaar wordt gemaakt.

 • In november wordt man 60 jaar. Man en ik hadden ons al verheugd na het lezen van het bericht dat het generatiepact verlengd is tot in 2023. Dit gelijk doorgegeven aan zijn werkgever. Blijkt dit voor de CAO Mataalelectro, niet voor metaal en techniek. De CAO metaal en techniek loopt 1 oktober af. Werkgever wil daarop wachten. Behoudt metaal en techniek ook het generatiepact, net zoals de metalelectro? Daar hopen we op!

 • Wordt in oktober zestig, werkgever en ik gaan ervan uit dat generatiepact blijft neem alvast voorschot met snipperdagen. Hoop ook op een voortzetting c.q verbetering

 • 63 jaar en 45 dienst jaren. Werkgevers willen dat ik zonder generatie pact nog 4 jaar moet werken. Terwijl ik in al die 45 jaar  heb mee betaald voor diverse regelingen met vroeg uittreding en redelijk vroeg pensioen. Stank voor dank.

  Volhouden met Vakbond standpunten en anders Actie !

  Werknemer Croonwolterendros.