Stel je vraag over werk en inkomen

Onder welke functiegroep valt loodgieter/cv monteur? En leerling?

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Je moet eerst vaststellen welke functie Functiefamilie van toepassing is. Het betreft dan familiegroep 36, Montage / Service Werktuigkundige Installatie. Het bereik van de functiegroepen is: 3 t/m 9.
  Zie Functiehandboek:
  www.cnvvakmensen.nl/.../functiehandboek

  Op basis van de werkzaamheden die je doet en opleiding wordt je ingedeeld in een van de functiegroepen. Het laagste nivo is groep 3 en het hoogste is 9. ZIe hiervoor de beschrijving van de functiegroep.
  Het maakt natuurlijk nog al verschil of je zelfstandig gehele trajecten van service en onderhoud van uiteenlopende aard verzorgt of het installeren van en/of het verrichten van onderhoud aan werktuigkundige installaties. Het functiehandboek die je op onze site kunt downloaden gebruik je daar voor.

  Een leerling zit vaak nog in de jeugdschalen. Als het een oudere leerling betreft dan zal ook hij op basis van zijn werkzaamheden en opleidingsnivo ingedeeld worden. DIt zal dan waarschijnlijk gaan om de functiegroepen 3 of 4.

  Belangrijk om te weten:
  De volgorde is dat de werkgever verplicht is om de werknemer in te delen. De werknemer moet hier mee akkoord gaan. Zo niet, dan is er een mogelijkheid van beroep door de werknemer. De uitspraak is dan bindend voor zowel werkgever als werknemer.
  Als lid van CNV Vakmensen kun je terecht bij onze deskundige op het terrein van functieclassificatie.
Terug