Stel je vraag over werk en inkomen

Extra uren/verschoven uren/ vakantie

Goedendag,

Ik heb een contract van 14 uur. Ik werk vaak meer uren dan mijn contract-uren. Dit wordt in een potje gedaan. Volgens mijn werkgever zijn de extra uren verschoven uren, zodat ik alle schoolvakanties vrij ben voor mijn kinderen. Zijn dit ook echt verschoven uren? Deze uren worden in mijn vakantie uit het potje gehaald, zodat ik dan toch een salaris heb in de vakanties.

En mag een werkgever zonder overleg zelf beslissen of ze uren uit het potje halen voor mijn vakanties terwijl ik nog zat vakantie-uren heb staan?

Mvg. Anita

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Anita,

  Verschoven uren zijn de uren die je buiten je normale rooster werkt, maar binnen het aantal uren dat je op basis van je rooster zou hebben gewerkt doordat je je werk door omstandigheden niet binnen je rooster kunt doen. De toeslag bedraagt 0,12 procent van het maandsalaris per uur en 0,13 procent van het vier wekensalaris per uur, als dat uur valt binnen het dagvenster.
  Nu spreek je over werken buiten je contract-uren, dus dit zijn geen verschoven uren. Je kunt met je werkgever tijd voor tijd afspreken, maar als je in de schoolvakanties verlof op wil nemen dan heb je het recht om dit ook te kunnen doen. De werkgever bepaalt niet eenzijdig wanneer jij je verlof/overuren opneemt. Dit doe je in overleg.

  Succes!

  Met vriendelijke groeten,
  CNV INFO
Terug