Stel je vraag over werk en inkomen

Salaris volgens CAO

Beste meneer/mevrouw

Ik vraag mij iets af en ik heb het antwoord nog niet kunnen vinden. Wellicht dat 1 van jullie mij verder kan helpen. Het gaat over het minimumloon waar ik volgens de van toepassing zijnde CAO recht op heb en vooral over hoe de salaristabellen geïnterpreteerd moet worden.

Ik heb een contract op basis van 40 uur in de week. De CAO die van toepassing is dat is de CAO voor het metaalbewerkingsbedrijf. Het salaris waar ik minimaal recht op heb staat in de CAO overzichtelijk weergegeven in tabellen die zijn opgedeeld in functiegroepen & functiejaren. Boven de tabellen staat de notitie dat de tabellen zijn gebaseerd op een gemiddelde werkweek van 38 uur. Nu is mijn vraag, heb ik er recht op dat de bedragen in de tabel naar rato worden gecorrigeerd van 38 naar 40 uur in de week? In dat geval valt mijn minimumloon dus hoger uit dan in de tabellen wordt weergegeven.

De reden dat ik hier over twijfel is omdat ik niet weet hoe de omschreven gemiddelde werkweek van 38 uur wordt bepaald. Moeten voor het bepalen van de gemiddelde werkweek de verlofdagen (zoals zomervakantie) ook in rekening gebracht? In dat geval kom ik als vanzelfsprekend lager uit dan 40 uur in de week. Of worden voor deze berekening alleen de werkzame weken in rekening gebracht? In dat geval kom ik uit op 40 uur in de week (volgens contract) en dan heb ik lijkt mij recht ook minimumloon naar rato.

Hartelijk bedankt alvast.

Vriendelijke groet

Reacties (1)
  • Expert CNV Vakmensen
    Voorgesteld antwoord
    Antwoord
    Beste Timbon,

    Je vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. De cao Metaalbewerkingsbedrijven kent inderdaad een 38 urige werkweek. Je kunt wel 40 uur per week werken en dan kan er ook een ADV-regeling van toepassing zijn. Wanneer dit het geval is wordt je dus volgens de tabellen in de cao betaald en krijgt je voor de 2 uur extra per week vrije tijd terug. Wanneer er geen ADV-regeling is zou je voor 40 uur betaald moeten worden en zouden de tabellen moeten worden omgerekend naar 40 uur. Welke van de twee situaties voor jou van toepassing is kan ik alleen beoordelen aan de hand van je arbeidsovereenkomst en loonstroken. Echter deze kun je alleen insturen wanneer je lid bent van CNV Vakmensen. Dus wanneer je een op maat gemaakt advies wil ontvangen is het verstandig om lid te worden en stukken in te sturen.
Terug