Stel je vraag over werk en inkomen

Onze BBL leerlingen gaan volgend schooljaar 1 dag naar school en de rest werken ze. Ze krijgen een BBL overeenkomst van 38 uur incl de doorbetaalde scholingsdag. Hoeveel vakantieuren krijgen ze dan, op basis van 38 uur of op basis van 30 uur, dus excl de s

Onze BBL leerlingen gaan volgend schooljaar 1 dag naar school en de rest werken ze. Ze krijgen een BBL overeenkomst van 38 uur incl de doorbetaalde scholingsdag. Hoeveel vakantieuren krijgen ze dan, op basis van 38 uur of op basis van 30 uur, dus excl de scholingsdag?

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Romaris,

  Deze vragen beantwoorden wij aan de hand van de daadwerkelijke BBL-arbeidsovereenkomst. Indien sprake is van een arbeidsduur van 38 uur per week heeft de BBL'er recht op de vakantie conform de CAO Metaalbewerking. Overeenkomstig artikel 49 van de CAO is dat 200 uur per jaar. Dit betekent ook dat wanneer de BBL-er niet naar school gaat deze dagen gewerkt wordt. Indien sprake is van een kortere arbeidsduur dan 38 uur, kan de BBL'er niet worden verplicht te werken op schoolvakantiedagen. In dit geval heeft de BBL'er naar rato recht op vakantieuren.

  Met vriendelijke groet,

  CNV Info
Terug