Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Geslaagde acties 28 juni, hoe nu verder?

Op 28 juni heeft een deel van onze leden in de Metaal Techniek het werk neergelegd voor een eerlijke cao. Waarom? Lees hier hoe de onderhandelingen gingen.

Het was een succesvolle actie. Wij weten hoe moeilijk het is in het MKB bedrijf. Toch hebben zo'n 2.000 leden laten zien dat ze achter de acties staan. Was jij er ook bij? 

Hoe nu verder?

Na de zomervakantie pakken we de draad weer op. We hopen natuurlijk dat de werkgevers dan tot het inzicht zijn gekomen dat ze cao-afspraken met ons moeten maken. Juist in deze tijd, waarin het economisch goed gaat.

Mag je loonafspraken maken die alleen voor vakbondsleden gelden?

Nee, we mogen geen aparte loonafspraken maken voor leden. Gelijk werk moet gelijk beloond worden. We mogen wel afspraken maken over bijvoorbeeld de vergoeding van vakbondscontributie of een extra dag voor vakbondsactiviteiten.

Dit is een vraag die veel gesteld wordt. Blijkbaar speelt er in veel bedrijven een discussie over de vraag. Loop jij ook ergens tegenaan? Stel je vraag hieronder!

Ben jij al lid van CNV Vakmensen?

Jij en ik moeten nu aan werkgeversorganisatie FWT laten zien dat we staan voor goede afspraken. Samen zijn we de vakbond. Meer vakmensen zouden lid moeten zijn. Meld je nu aan en krijg 50% korting op het eerste halfjaar.

Lever jouw bijdrage!