Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Kijk en vergelijk: Onderhandelpunten cao's Metaal en Techniek

 • Het generatiepact als recht vind ik heel belangrijk. Nu wordt het niet toegepast bij de bedrijven die ik ken. Waarschijnlijk vinden de werkgevers dat het te teveel geld kost. Doe het dan eventueel verplicht stellen vanaf 63 jaar.

  Als je 4% loonsverhoging vraagt en je moet dan onderhandelen wordt het vaak minder. Dan eerst maar hoger, 4.5%, vragen zodat je ruimte hebt om te onderhandelen

 • Medewerker moet kunnen groeien naar max. van zijn schaal.3 ongeacht of die goed og slecht functioneert.ploegendienst leeftijd van 55 naar 58 laten ze maar eerst meer ploegentoeslag betalen voorbeeld 55 jaar 18%,56jaar 21%,57% 24% en 58 jaar 28%.cao verhoging min.4,5%.

 • Het moet voor werknemer maar ook voor werkgever, werkbaar en betaalbaar en leuk blijven.

  Ik vind dat je best een dag mag inleveren bij 2de ziekmelding omdat ik in mijn omgeving regelmatig meemaak dat er gebruik van gemaakt wordt door eigen fout toedoen. Ook wordt er mijns inzien veel te gemakkelijk van ziekteverlof gebruik gemaakt door b.v. "de kat is overleden" om maar wat te noemen.

  Ook mag de leeftijd wel omhoog bij duurzame inzetbaarheid omdat anders in b.v. service verlenende bedrijven de jongeren voor diensten opdraaien, bij ons bedrijf Mueller Groenlo worden  b.v. de consignatie diensten die ouderen draaien met een extra vrije dag na de weekenddienst beloont.

  Wat ook iets voor vakbond en werkgevers is en waar ik mij uitermate aan stoor en oneerlijk vindt is dat er veel te gemakkelijk gebruik van de w.w. wordt gemaakt. In mijn vriendenkring zijn er 3 uit overheid en Rabo met een prachtige regeling tot hun A.O.W. in de w.w.  gedouwd en die hele sollicitatie plicht is een wassen neus, ik moet wel door tot 66 jaar en 4 maanden.

  F. de Haas

  Schettens