Stel je vraag over werk en inkomen

Acties op stapel: FME gaat niet in op ultimatum

FME-werkgevers zijn niet ingegaan op het ultimatum van de verschillende vakbonden in de Metalektro. Het ultimatum eindigde op donderdag 10 december 12.00 uur. We brengen je hier op de hoogte.

Acties

 

Werknemers in de Metalektro hebben daarmee de handen vrij om acties te ontwikkelen en zijn we in de Metalektro in een actietraject gekomen. Doel van het actievoeren is om FME werkgevers op andere gedachten te brengen en de onderhandelaars meer mogelijkheden te geven voor het afsluiten van een goede cao.

Geldproblemen

In een bericht dat FME-werkgevers wordt gezegd dat 18% van de FME-leden geldproblemen verwacht. Dat betekent dat 82% van de FME-leden géén geldproblemen verwacht. Ook blijkt dat een ruime meerderheid van werkgevers in de Metalektro weinig tot geen grote veranderingen zien ten opzichte van een jaar geleden. Een deel van deze werkgevers verwacht zelfs een groei in de komende periode. Ook aandeelhouders zien geen problemen: nationaal en internationaal draaien de beurzen, en dus het aandeelwaarde, prima!

Voor de werkgevers die door de kostenverhoging mogelijk in de problemen zouden komen, willen vakbonden een ontheffingsmogelijkheid afspreken. Toch houden werkgevers nu vast aan een loonsverhoging waardoor de lonen achteruit gaan!

Het gaat om jouw arbeidsvoorwaarden

Wij moeten we terugvallen op andere manieren om een goede cao af te spreken. Houd daarom je mailbox en/of brievenbus in de gaten. Praat erover met collega’s. Het gaat om jouw loon en andere arbeidsvoorwaarden!

Goed om te weten

De kans is groot dat het management op jou en je collega’s gaat inpraten om te voorkomen dat je actie gaat voeren. Dat kan zelfs richting intimidatie gaan! In dat geval is het goed om te weten dat:

  1. FME werkgevers hebben alle tijd gehad en gebruikt om hun besluiten en consequenties op een rij te zetten
  2. Na afloop van het ultimatum zijn werknemers juridisch gedekt en vrij om actie te voeren.

Laat je niet van de wijs brengen door managers. De oplossing is dat deze managers niet met jouw gaan praten maar met FME.

Ideeën

Heb jij ideeën om FME op andere gedachten te brengen? Stuur een mail met jouw idee naar actie@cnvvakmensen.nl of laat je reacties achter onder deze blog.