Stel je vraag over werk en inkomen

CNV Vakmensen richt staakarena in Hilversum

In het Arenapark in Hilversum richt CNV Vakmensen vrijdag 19 februari een ‘staak-arena’ in. Werknemers van VSH Fittings in Hilversum - voorheen de Verenigde Schroevenfabriek Hilversum - leggen dan voor 24 uur het werk neer. Het doel is een nieuwe moderne cao in de metalektro. De staking in Hilversum is al de zoveelste in de estafettestakingen van CNV Vakmensen en FNV Metaal.

Coronaproof 

We voeren al sinds begin dit jaar actie. Vanwege de afstandsmaatregelen doen we dat niet ouderwets groots en groepsgewijs op een plein of in een (fabrieks)hal, maar individueel vanuit de eigen auto. Alles is coronaproof ingericht. We hebben in deze estafette onderhand al duizenden stakers ingeschreven.

Vrijdag wordt daarvoor aan de Marathon 2 in drie tijdsblokken gestaakt, vanaf 10.00 uur ’s ochtends tot kort na twaalf uur. Stakers komen in alfabetische volgorde langs rijden.

Onderhandelingen

De onderhandelingen over de nieuwe cao (160.000 werknemers, circa 1.000 ondernemingen) zitten al sinds medio december vast. Hieronder een overzicht van de verschillen aan de onderhandelingstafel.