Stel je vraag over werk en inkomen

Geen reactie directie Tata Steel, dus acties opschalen!

De stakingen zijn hun achtste dag ingegaan. Steeds meer mensen willen weten hoe de directie van Tata Steel: India, TSE of TSN hierop reageert. Het antwoord is kort en krachtig: niks.

Waar is de sociale houding?

Het kan Tata Steel toch niet ontgaan zijn dat deze acties zowel binnen het bedrijf als in de media plaatsvinden. Wij vragen ons af hoe het mogelijk is dat een bedrijf als Tata Steel eerst aangaf het sociale gesprek met medewerkers, medezeggenschap en bonden belangrijk te vinden, maar nu met de rug naar de medewerkers staat. De acties zijn dus nog niet luid genoeg. Er is meer nodig.

Opschalen

De vakbonden besloten dat het tijd is om op te schalen. Dat betekent dat er de komende dagen en volgende week meer acties en stakingen met meer groepen en medewerkers over langere tijd volgen. Er zijn nog ploegen en processen die nog niet aan de beurt zijn geweest en die graag in actie willen komen. Daar werken we aan. Let op de oproepen om mee te doen en schrijf je in als staker op het actiecentrum op de Grote Hout of Koningsweg 235 te Velsen!

Kortom, de acties worden groter en harder omdat de directie van Tata Steel deze houding aanneemt. Wij zoeken liever de oplossing dan het conflict, maar lopen er ook niet voor weg. Praat met je collega’s over deze situaties, laat je leidinggevende weten wat je ervan vindt.

Ben je nog geen lid van een vakbond, dan is dit je kans!

> Word lid van CNV Vakmensen

Onze eisen zijn bekend: handen af van IJmuiden!

Onze eisen zijn helder en bekend. Tata Steel weet wat er nodig is om dit conflict op te lossen. We zijn benieuwd hoe lang het gaat duren voordat er een reactie van de directie komt.
Voor vragen, opmerkingen en suggesties kun je reageren onder deze blog!