Stel je vraag over werk en inkomen

Het is vijf voor twaalf bij het cao- overleg NXP

Het aanbod van NXP aan hun ongeveer 2000 werknemers in Nederland is zelfs na vier cao- onderhandelingsronden dermate schamel dat de bonden er tot op heden werkelijk niets mee kunnen: aan de ene kant draait het bedrijf uitstekend terwijl aan de andere kant er loonsverhogingen worden geboden waardoor werknemers er in koopkracht op achteruit gaan. Nu zijn de leden aan het woord! Log in en laat jouw mening horen.

Teams ledenbijeenkomst

Om hiertoe gelegenheid te geven organiseert CNV Vakmensen een tweetal online meetings op:

  • Donderdag 14 januari om 12.00 uur – 13.30 uur 
  • Donderdag 14 januari om 19.30 uur – 21.00 uur 

Onze reactie

Tot slot onze reactie op een bericht van NXP d.d. 15 december 2020 zoals dat onlangs naar jullie werd verzonden door je werkgever in het kort:

  • 20% extra pensioenpremie betalen is onzin, NXP moet in 2021 ruim 1% extra ten opzichte van 2020 betalen.
  • NXP verwijt de bonden niet te willen onderhandelen terwijl zij dat juist zelf niet doet en vast blijft houden aan allerlei verslechteringen in ruil voor minimale loonstijging.
  • NXP wil tot dusverre én geen loonsverhoging geven in lijn met bedrijfsresultaten én geen werkgarantie geven én het sociaal plan (wederom) verslechteren.
  • NXP herhaalt hun onderhandelingsstrategie van de afgelopen jaren. Hierdoor is de NXP-loonindex onder de Metalektro loonindex geraakt terwijl tegelijkertijd minstens de helft van de werkgelegenheid in het bedrijf is verdampt terwijl deze in de sector juist is gegroeid.