Stel je vraag over werk en inkomen

Oproep voor nieuwe cao-commissieleden Metalektro

Dit voorjaar starten de voorbereidingen voor de nieuwe cao’s in de Metalektro. De basis-cao en de cao voor het hoger personeel lopen op 1 december dit jaar af. De onderhandelingen voor de verlenging van de cao’s starten in september. Dat betekent dat tegen de zomer de voorstellenbrief voor de komende onderhandelingen gereed moet zijn.

De kaderleden van CNV Vakmensen bepalen in de cao-commissie onze inzet voor de nieuwe cao’s Metalektro. Dat doen ze uiteraard nadat de leden hun mening hebben uitgesproken over belangrijke onderwerpen in de cao. De kaderleden van de cao-commissie worden gekozen of voorgedragen vanuit de bedrijven en vanuit de regio.

Binnenkort gaat dit weer gebeuren. Heb je belangstelling om zitting te nemen in onze cao-commissie en wil je meebeslissen over onze inzet, dan kun je dit melden aan Piet Verburg, bestuurder bij CNV Vakmensen en betrokken bij de cao’s voor de Metalektro.

Zijn e-mailadres is p.verburg@cnvvakmensen.nl. Ook voor nadere informatie kun je bij Piet Verburg terecht. Aanmeldingen graag vóór 1 maart aanstaande!

Indien nodig worden er verkiezingen georganiseerd. Het is goed om te weten dat wij in de cao hebben geregeld dat kaderleden worden vrijgesteld van werkzaamheden, zodat ze hun taken in de cao-commissie kunnen uitoefenen. Dit betekent dat je recht hebt op doorbetaling van salaris als je deelneemt aan een vergadering van de cao-commissie.