Stel je vraag over werk en inkomen

WE GAAN STAKEN!

Jullie rechten liggen onder vuur!

De onderhandelingen over jouw nieuwe Metalektro cao zijn stukgelopen. Vakbonden vragen bepaald geen gouden bergen. We houden rekening met de bijzondere omstandigheden waarin we zitten. De werkgevers hebben ons eindbod echter afgewezen en het ultimatum laten verlopen. Voor duizenden werknemers dreigt nu dat het mes in de arbeidsvoorwaarden wordt gezet. Ook voor jou. Wij hebben nu geen andere keus meer…

24-uur staking maandag 22 februari

En natuurlijk staken we coronaproof! Da’s goed voor de cao én goed voor jouw gezondheid. Half Nederland werkt al maanden coronaproof thuis terwijl er in metaal bedrijven met tientallen en soms honderden mensen tegelijk wordt gewerkt. Thuisblijven om te staken is een stuk veiliger dan naar je werk gaan. Het wordt een staking zonder grote bijeenkomsten of toespraken. Wel moet je je als staker natuurlijk registreren, zodat je in aanmerking komt voor de stakingsuitkering. We richten daarvoor een stakingsstraat in waar je het stakingsformulier vanuit de auto kunt inleveren. Maak er wat moois van!


STAKINGSINSCHRIJVING CORONAPROOF VANUIT AUTO

We gaan in een rij (langs Neways) naar de stakingsstraat in Leeuwarden rijden. Verzamelen met de auto’s om 8.15 uur bij de carpoolplaats Marssum A31/N383

REGISTRATIE: MAANDAG 22 FEBRUARI AS. VAN 9.00 UUR TOT 9.30 UUR
WAAR: Jacob Catsplein 1, te Leeuwarden

VOLG DE AANWIJZINGEN TER PLAATSE.

Kom in de auto en neem mee:
- je volledig ingevulde stakingsformulier (is al eerder verstuurd per post naar u)
- je vakbondslidnummer
- je IBAN-nummer (bankpas) 


STAKEN IS VEILIGER DAN DOORWERKEN!

HOUD JE AAN DEZE REGELS TIJDENS DE DRIVE THROUGH STAKING:

1. ZORG DAT JE GEGEVENS KLOPPEN
Controleer op cnvvakmensen.nl/mijncnv of je gegevens kloppen. Staat de juiste werkgever genoemd en klopt je bankrekeningnummer? Wijzig je gegevens wanneer die onjuist zijn. Zonder bekend bankrekeningnummer kan de stakingsuitkering niet worden betaald. Heb je nog geen account, maak er dan direct één aan.

2. STAKINGSFORMULIER
Anders dan normaal krijg je nu het stakingsformulier thuisgestuurd. De meeste gegevens zijn ingevuld, vul de rest van dit formulier thuis in. Het ingevulde formulier lever je in bij de stakingsstraat. Zo vraag je een stakingsuitkering aan. Neem naar de stakingsstraat ook je bankpas en je lidnummer mee.

3. KOM MET DE AUTO NAAR DE STAKINGSINSCHRIJVING
Heb je geen auto, rij dan met een collega mee. Je mag met maximaal 2 mensen in de auto. Doe een mondkapje op!

4. BLIJF IN DE AUTO
En volg de instructies op van de ordedienst. Blijf niet hangen, stap niet uit en rij direct na afgeven van het stakingsformulier weer naar huis.

5. OP DE FIETS?
Heb je geen auto en kun je absoluut niet meerijden met een collega? Wij hebben een speciale straat ingericht voor fietsers. Volg de instructies op van de ordedienst. Houd 1,5 meter afstand. Fiets direct na afgeven van het stakingsformulier weer door.

VEILIG STAKEN KUNNEN WE ALLEEN SAMEN. HOUD JE AAN DE AANWIJZINGEN VAN DE ORDEDIENST!