Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over de Metalektro

  • 15 jan 2021

  Actie in de Metalektro is hard nodig

  Werkgevers negeren jouw eerlijke eisen. De onderhandelingen over een nieuwe cao Metalektro stopten na 7 rondes. De werkgevers deden een slecht eindbod en het negeerde de eisen van de vakbonden. Op 8 december volgde het ultimatum: ga akkoord met de cao-voorstellen, anders volgen er acties. Van de werkgevers hoorden we niets. Daarom zijn we nu in actie.
  • 14 jan 2021

  Het is vijf voor twaalf bij het cao- overleg NXP

  Het aanbod van NXP aan hun ongeveer 2000 werknemers in Nederland is zelfs na vier cao- onderhandelingsronden dermate schamel dat de bonden er tot op heden werkelijk niets mee kunnen: aan de ene kant draait het bedrijf uitstekend terwijl aan de andere kant er loonsverhogingen worden geboden waardoor werknemers er in koopkracht op achteruit gaan. Nu zijn de leden aan het woord! Log in en laat jouw mening horen.
  • 14 jan 2021

  Het is vijf voor twaalf bij het cao- overleg NXP

  Het aanbod van NXP aan hun ongeveer 2000 werknemers in Nederland is zelfs na vier cao- onderhandelingsronden dermate schamel dat de bonden er tot op heden werkelijk niets mee kunnen: aan de ene kant draait het bedrijf uitstekend terwijl aan de andere kant er loonsverhogingen worden geboden waardoor werknemers er in koopkracht op achteruit gaan. Nu zijn de leden aan het woord! Log in en laat jouw mening horen.
  • 15 dec 2020

  Geplande acties Metalektro stopgezet tot 19 januari vanwege lockdown

  Alle stakingsacties en evenementen in de Metalektro worden stopgezet vanwege de lockdown. Tot 19 januari 2021 worden er geen bijeenkomsten gehouden.
  • 11 dec 2020

  Cao overleg bij NXP opnieuw mislukt

  NXP luistert niet naar de bonden, het woord is nu aan de leden! Donderdag 10 december is het laatste NXP cao overleg mislukt. De verbeteringsvoorstellen van vakbonden met o.a. een goede cao loonsverhoging, verbeteren van de bonusregeling naar één percentage voor iedereen, extra mogelijkheden voor verlof en eerder stoppen met werken zijn door NXP afgewezen. Verbeteringen zelf betalen Ondanks dat het...
  • 10 dec 2020

  Acties op stapel: FME gaat niet in op ultimatum

  FME-werkgevers zijn niet ingegaan op het ultimatum van de verschillende vakbonden in de Metalektro. Het ultimatum eindigde op donderdag 10 december 12.00 uur. We brengen je hier op de hoogte.
  • 8 dec 2020

  CNV Vakmensen stuurt ultimatum aan FME

  CNV Vakmensen heeft vandaag een ultimatum aan FME verstuurd dat afloopt op donderdag 10 december om 12.00 uur. Dat betekent dat FME alle CNV leden in de Metalektro hierna in actie kunnen komen om een goede cao te krijgen.
  • 2 dec 2020

  Derde cao overleg NXP geen succes

  Op vrijdag 27 november zaten de bonden en NXP weer aan tafel over de nieuwe cao voor de werknemers van NXP in Nederland te realiseren. Het gaat nog steeds prima, toch bleef NXP erg zuinig richting eigen werknemers. Daarom is het overleg met NXP helaas geen succes.
  • 2 dec 2020

  Cao onderhandelingen dreigen te ontsporen

  FME werkgevers hebben op 27 november opnieuw bevestigd wat zij tijdens de laatste cao ronde de week ervoor ook al lieten weten: het vat is leeg.
  • 23 nov 2020

  Ledenvergadering NXP - dreigende patstelling in cao overleg

  Op donderdag 26 november organiseert CNV Vakmensen een ledenvergadering via Teams. Dit in verband met een dreigende patstelling in het cao overleg. De vergadering is van 12.00 uur tot 13.00 uur en je kunt inloggen via Teams, via uw computer of mobiele app, met onderstaande link: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering Tijdens de bijeenkomst lichten we aan de hand van een overzicht de onderwerpen en standpunten...
  • 20 nov 2020

  Werkgevers hebben meer tijd en mandaat nodig voor een nieuwe cao

  Na twee dagen onderhandelen met schorsingen van meer dan 24 uur, zijn vakbonden en FME werkgevers er nog steeds niet uit. Aan het eind van het overleg was de conclusie dat FME moet overleggen met haar achterban van werkgevers en weer mandaat (toestemming) moet vragen om een cao af te sluiten. Lees hier wat de belangrijkste punten zijn uit het laatste overleg.
  • 10 nov 2020

  Proposals

  NXP and unions have discussed the extension of the NXP collective labor agreement, which expired on September 1st. Everyone presented their own proposals after a short introduction by both NXP and unions. NXP issued a caution about cost developments that were too high, while unions stated that even the Dutch Central Bank believes that employees are being disadvantaged too much compared to shareholders. We think the same...
  • 10 nov 2020

  Questionnaire

  Negotiations for a new CLA are set to take place again in 2020, in which a survey has been set out to find out how you think about certain topics. On the strength of this input, we will put together the proposals that will form the foundation for our commitment during the collective bargaining negotiations. Wage increases, balance between work and private life, bonus or profit sharing are all topics that have been discussed...
  • 10 nov 2020

  This is Je Achterban. The online community for you and all other workers in the Netherlands.

  Je Achterban is an idea of CNV Vakmensen. CNV Vakmensen stands up for the interests of working people in the Netherlands and ensures good working arrangements and individual help. Je Achterban is the place where you can make yourself heard about what's going on at your workplace. Share your concerns and ideas and give your opinion on new agreements in your collective labor agreement.
  • 5 nov 2020

  4e ronde onderhandelingen; FME werkgevers lijken geen haast te hebben

  Op dinsdag 3 november hebben we weer aan tafel gezeten met FME werkgevers maar zonder resultaat. De vakbonden zich zeer bereid hebben getoond om een cao af te sluiten, maar FME werkgevers zijn het nog onvoldoende om met elkaar eens. Ook een verlenging van het overleg op woensdag 4 november mocht niet baten. We gaan nu in een extra ingelast op 18 november verder praten. Komt er dan geen deal dan eindigt de Metalektro cao...
  • 3 nov 2020

  Alle standpunten nog even op een rij..

  Op 28 oktober vond de vierde onderhandelingsronde voor de nieuwe cao Metalektro plaats. Hier vind je een overzicht van de uitkomsten.
  • 7 okt 2020

  3e ronde: langzame vordering..

  Op woensdag 7 oktober heeft CNV Vakmensen samen met de andere bonden en FME werkgevers voor de 3 e keer cao overleg gehad. Stevig op de rem Werkgevers staan stevig op de rem vanwege Covid-19 en vinden dat er geen kostenverhogende afspraken kunnen worden gemaakt. Vakbonden vinden dat er wel afspraken kunnen worden gemaakt omdat er ook bedrijven zijn die niet geraakt zijn door Covid-19 . Er zijn stappen zijn gemaakt...
  • 23 sep 2020

  2e ronde - geen stap verder

  Vandaag, 23 september hebben we voor de 2e ronde onderhandelingen bij elkaar gezeten. Het is heel gebruikelijk om na die 1e ronde, waarin de partijen hun eigen voorstellen toelichten, in de 2e ronde over standpunten te gaan praten. Een soort ontdekkingstocht en verkenning over hoe in hoeverre we op een lijn zitten of juist niet. Zover is het vandaag niet gekomen. Werkgevers bleven wat hangen aan dat de voorstellen van...
  • 11 sep 2020

  Resultaten onderzoek Financiële fitheid werknemers Metalektro

  Een tijdje geleden kon je een enquête invullen voor een onderzoek naar de financiële situatie onder werknemers in de Metalektro. De resultaten van het onderzoek zijn nu bekend. In deze blog willen we je meer vertellen over het Financieel Fitpakket.
  • 11 sep 2020

  De resultaten van de eerste cao-onderhandelingsronde

  Op 9 september vond de eerste van drie onderhandelingsrondes voor de nieuwe cao Metalektro plaats. Het is duidelijk dat we - onder andere door de coronacrisis - voor een grote uitdaging staan. In de eerste ronde hebben de werkgevers van FME en de vakbonden de voorstellen van beide kanten toegelicht en elkaar vragen gesteld. Hieronder vind je een overzicht van de voorstellen en reacties.
  • 28 jul 2020

  Heb jij de enquête met je wensen voor de cao al ingevuld?

  Binnenkort starten de cao-onderhandelingen voor jouw cao Metalektro 2021! We horen graag welke arbeidsvoorwaarden jij geregeld wilt hebben, zodat we voor je kunnen gaan onderhandelen. Hoe we je wensen verzamelen? Vul hier de enquete in.
  • 21 jul 2020

  De voorbereiden voor het cao-traject Metalektro 2021 gaan van start!

  Binnenkort gaan de onderhandelingen voor de nieuwe cao Metalektro van start. Laat ons via deze enquête weten wat jij belangrijk vindt voor de nieuwe cao. Dit nemen we mee in de gesprekken!
  • 9 jul 2020

  Deel jouw wensen voor de cao NXP!

  De onderhandelingen voor de nieuwe cao NXP gaan weer beginnen. We willen graag weten hoe julile over bepaalde onderwerpen denken. Hieronder vind je een enquete om jouw wensen en ideeeen door te geven. Vul de enquete voor 12 juli in.
  • 3 jul 2020

  Werknemers Tata Steel behouden voorlopig hun baan

  Na 3 weken actievoeren hebben de vakbonden een akkoord bereikt met de directie van Tata Steel. De werknemers in IJmuiden behouden tot in ieder geval oktober 2026 hun baan. Daarnaast hebben we andere afspraken gemaakt die perspectief bieden voor de locatie IJmuiden. CNV Vakmensen heeft het akkoord met positief advies bij haar leden neergelegd om te stemmen. Lees hier wat er in het akkoord staat.
  • 18 jun 2020

  Geen reactie directie Tata Steel, dus acties opschalen!

  De directie van Tata Steel heeft niet gereageerd op de stakingen. Tijd om op te schalen. Lees hier hoe jij mee kunt doen.