Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen
  • 22 jul 2021

  Breng je stem uit voor het principeakkoord cao Metalektro

  Op woensdag 14 juli heeft CNV Vakmensen een principeakkoord bereikt over de cao Metalektro. Inmiddels hebben de kaderleden in de cao-commissie het principeakkoord uitvoerig besproken met bestuurder Arthur Bot. Het wordt nu met een positief advies voorgelegd aan onze leden. In dit bericht leggen we je uit hoe je kunt stemmen en praten je bij.
  • 15 jul 2021

  Het is dan eindelijk zover: we hebben een cao-akkoord!

  Op de valreep voor de zomervakantie is een akkoord bereikt met werkgeversorganisatie FME over een nieuwe cao. Na een maandenlang conflict met duizenden stakers ligt er nu een cao-akkoord dat meer in lijn is met de prestaties van een sector waarin zo'n 160.000 mensen werken. Het cao-akkoord biedt een loonstijging van 5,3% in 2 jaar.
  • 28 apr 2021

  Stakingsoproep regio Noord-Holland 30 april

  Werkgevers in de Metalektro gebruiken de cao-onderhandelingen om de arbeidsvoorwaarden van de werknemers te verslechteren. Al maandenlang is er geen beweging vanuit de werkgevers. Ze laten hier mee zien dat ze steeds meer moeite hebben om waardering te tonen voor werknemers die zich dag in dag uit inzetten. In de bijlage treft u het stakingsformulier. U kunt het stakingsformulier van te voren invullen en inleveren op...
  • 8 dec 2020

  CNV Vakmensen stuurt ultimatum aan FME

  CNV Vakmensen heeft vandaag een ultimatum aan FME verstuurd dat afloopt op donderdag 10 december om 12.00 uur. Dat betekent dat FME alle CNV leden in de Metalektro hierna in actie kunnen komen om een goede cao te krijgen.
  • 2 dec 2020

  Cao onderhandelingen dreigen te ontsporen

  FME werkgevers hebben op 27 november opnieuw bevestigd wat zij tijdens de laatste cao ronde de week ervoor ook al lieten weten: het vat is leeg.
  • 20 nov 2020

  Werkgevers hebben meer tijd en mandaat nodig voor een nieuwe cao

  Na twee dagen onderhandelen met schorsingen van meer dan 24 uur, zijn vakbonden en FME werkgevers er nog steeds niet uit. Aan het eind van het overleg was de conclusie dat FME moet overleggen met haar achterban van werkgevers en weer mandaat (toestemming) moet vragen om een cao af te sluiten. Lees hier wat de belangrijkste punten zijn uit het laatste overleg.
  • 5 nov 2020

  4e ronde onderhandelingen; FME werkgevers lijken geen haast te hebben

  Op dinsdag 3 november hebben we weer aan tafel gezeten met FME werkgevers maar zonder resultaat. De vakbonden zich zeer bereid hebben getoond om een cao af te sluiten, maar FME werkgevers zijn het nog onvoldoende om met elkaar eens. Ook een verlenging van het overleg op woensdag 4 november mocht niet baten. We gaan nu in een extra ingelast op 18 november verder praten. Komt er dan geen deal dan eindigt de Metalektro cao...
  • 3 nov 2020

  Alle standpunten nog even op een rij..

  Op 28 oktober vond de vierde onderhandelingsronde voor de nieuwe cao Metalektro plaats. Hier vind je een overzicht van de uitkomsten.
  • 7 okt 2020

  3e ronde: langzame vordering..

  Op woensdag 7 oktober heeft CNV Vakmensen samen met de andere bonden en FME werkgevers voor de 3 e keer cao overleg gehad. Stevig op de rem Werkgevers staan stevig op de rem vanwege Covid-19 en vinden dat er geen kostenverhogende afspraken kunnen worden gemaakt. Vakbonden vinden dat er wel afspraken kunnen worden gemaakt omdat er ook bedrijven zijn die niet geraakt zijn door Covid-19 . Er zijn stappen zijn gemaakt...
  • 23 sep 2020

  2e ronde - geen stap verder

  Vandaag, 23 september hebben we voor de 2e ronde onderhandelingen bij elkaar gezeten. Het is heel gebruikelijk om na die 1e ronde, waarin de partijen hun eigen voorstellen toelichten, in de 2e ronde over standpunten te gaan praten. Een soort ontdekkingstocht en verkenning over hoe in hoeverre we op een lijn zitten of juist niet. Zover is het vandaag niet gekomen. Werkgevers bleven wat hangen aan dat de voorstellen van...
  • 11 sep 2020

  De resultaten van de eerste cao-onderhandelingsronde

  Op 9 september vond de eerste van drie onderhandelingsrondes voor de nieuwe cao Metalektro plaats. Het is duidelijk dat we - onder andere door de coronacrisis - voor een grote uitdaging staan. In de eerste ronde hebben de werkgevers van FME en de vakbonden de voorstellen van beide kanten toegelicht en elkaar vragen gesteld. Hieronder vind je een overzicht van de voorstellen en reacties.