Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Breng je stem uit voor het principeakkoord cao Metalektro

Op woensdag 14 juli heeft CNV Vakmensen een principeakkoord bereikt over de cao Metalektro. Inmiddels hebben de kaderleden in de cao-commissie het principeakkoord uitvoerig besproken met bestuurder Arthur Bot. Het wordt nu met een positief advies voorgelegd aan onze leden. In dit bericht leggen we je uit hoe je kunt stemmen en praten je bij.

Inhoud

In de bijlage tref je het volledige resultaat van het principeakkoord Metalektro. Uiteraard geldt voor een  aantal afspraken dat deze nog verder moeten worden uitgewerkt. Denk daarbij aan de regeling vervroegd uittreden, meer vrouwen in de sector, diverse projecten gericht op opleiden en de arbeidsmarkt, uitzendkrachten en een dispensatie-regeling. Ook zal worden gewerkt aan een gezamenlijke strategische agenda voor industriepolitiek, arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen. CNV Vakmensen is daar uiteraard rechtstreeks bij betrokken, zodat we ook invulling kunnen geven aan de gemaakte afspraken.

Jouw stem telt

CNV Vakmensen heeft sinds december 2020 acties gevoerd waarin veel leden aan de oproep om hieraan deel te nemen gehoor hebben gegeven. Opnieuw hebben jullie met acties de werkgevers uiteindelijk zover gekregen om een akkoord te bereiken. Daarom is er nu een cao voor 2 jaar. De cao-commissie legt het principeakkoord nu voor aan  jou (de leden) met de vraag  om jouw stem hierover uit te brengen. Je hebt tot 11 september de gelegenheid om jouw stem uit te brengen. Dit geeft voldoende tijd om het pakket  van afspraken te beoordelen. 

Breng hier je stem uit >

Hoe verder?

Na 11 september zal de cao-commissie de uitslag van de stemming vaststellen en betrekken bij de definitieve besluitvorming. We houden je hier op de hoogte van de gemaakte afspraken. Heb je nu al vragen over het stemmen of het principeakkoord? Laat het weten in een reactie onder deze blog.

Principeakoord 2020-2022.pdf