Stel je vraag over werk en inkomen

Stelling: Het generatiepact is voor jong en oud van groot belang.

Het heeft er alle schijn van dat de werkgevers geen oog hebben om hun eigen werknemers op een gezonde manier hun pensioen te laten bereiken. Bijvoorbeeld geen generatiepact, ontzie maatregelen schrappen en koppelen aan gezondheid. Je hebt in de ogen van de werkgevers dus pas recht op ontziemaatregelen wanneer je al niet meer gezond bent. Alleen al vanwege dit laatste punt is een nieuwe cao nog heel ver weg!

Reacties (4)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik ben sinds 9 maand hartpatiënt en dan nog doen ze moeilijk als je aangeeft de ploegendiensten (nog) niet te trekken.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Het is een cijfer- excel- cultuur geworden. Universiteit yuppies lopen rond met a4 vol kolommen. Analyseren. Zelf hebben ze de handen nog niet vuil gemaakt. De werknemer als mens komt steeds meer in verdrukking. Constateer dat er voor ouderen die gebrek gaan vertonen geen respect meer is. TREK ZE DE BOKS OP EN LAAT ZE EEN POEPIE RUIKEN.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Werkgevers willen een vitaliteitspact, ontzie maatregelen gekoppeld aan gezondheid i.p.v. aan leeftijd.
  Je wordt ziek en dan heb je recht op ontziemaatregelen?
  Dat zou elke werkgever sowieso al moeten doen, is toch een kwestie van fatsoen!

  Praktisch is het niet uitvoerbaar, je moet dan gaan werken met doktersverklaringen e.d. om aan te tonen dat je ziek bent?
  Bovendien wordt het daarmee een individuele regeling en wij zijn in het overleg om een collectieve regeling af te spreken.

  Ontzie maatregelen horen preventief te zijn, zorgen dat je langer mee kunt in het arbeidsproces door op tijd wat gas terug te nemen. Behoud van kennis en capaciteit in de organisatie en uitval door ziekte voorkomen, dat is het doel van ontzie maatregelen.
  Werkgevers willen ontzie maatregelen correctief maken, dan ben je dus te laat!

  Werkgevers hebben kennelijk bij een generatiepact alleen oog voor kosten en hebben geen idee wat de baten zijn.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ja dat is voor mij en vele heel erg belangrijk , heb zelf bijna ook al 40 jaar gewerkt nu, dan mag je ook wel eens een stapje terug kunnen gaan doen.
Terug